Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

Gözler pazartesi günü Merkür’de! (Güneş ile Dünya’nın arasından geçecek)

SaltanatNaibi

VSRO / SQL Server / PK2 Edit / Cyber Security /
.
.
Katılım
19 Ara 2018
Mesajlar
1,183
Çözümler
5
Tepkime puanı
677
Puanları
113
Yaş
32
Konum
/ Kali/Linux /
Web sitesi
hepsimi.net
Türk Lirası
0.00₺
Güneş Sistemi'nin en küçük gezegeni Merkür, pazartesi günü Güneş ile Dünya’nın arasından geçecek. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi halka açık etkinlik düzenleyecek. Merkür, ortalama bir yüzyılda 13 kez Güneş’in önünden geçiyor.

2181



Gözler, pazartesi günü Merkür’ün üzerinde olacak. Güneş sisteminin en küçük gezegeni Merkür, Güneş ile Dünya’nın arasından geçecek. Antalya’da bulunan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi, bir etkinlikle bu gök olayını halkla buluşturacak. Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde saat 15:40’tan itibaren güneş ufka inerek, doğal nedenlerden dolayı görülemez duruma gelene kadar etkinlik sürecek. Bu sırada TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi uzmanları, katılımcılara bilgilendirme yapacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gözlerimiz, pazartesi günü Merkür’de olacak! En hızlı gezegen Merkür, Güneş ile Dünya’nın arasından geçecek. Uzay meraklılarını bu ilginç gökyüzü olayını, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinden takip edebilir. Bir sonraki geçiş, 13 Kasım 2032’de..” diye yazdı.

101 MİLYON KİLOMETRE UZAKTA

Güneş’e en yakın gezegen olan Merkür, en son 9 Mayıs 2016 tarihinde benzer bir geçişi yapmıştı. Merkür, ortalama bir yüzyılda 13 kez Güneş’in önünden geçiyor. Pazartesi günü Merkür, Dünya’ya 101 milyon kilometre uzaklıkta olacak.

IŞIK AZALMASI OLMAYACAK

Merkür’ün geçişi; Kuzey ve Güney Amerika, Antarktika, Batı Afrika ve Atlantik Okyanusu’ndan tamamen, Türkiye’de ise, öğleden sonra başlayıp günbatımına kadar gözlemlenebilecek. Bu gök olayı, Güneş tutulması gözlükleri kullanılsa bile çıplak gözle takip edilemeyecek. Geçiş sırasında Merkür, 1 liranın 500 metre uzaklıktan görünüşü kadar küçük olacak. Bu nedenle Güneş’te de bir ışık azalması meydana gelmeyecek.

UZMANLAR BİLGİLENDİRME YAPACAK

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Bilim Toplum Merkezi’ndeki gözlem, 15:30’da başlayacak. Güneş ufka inerek, doğal nedenlerden dolayı görülemez duruma gelene kadar sürecek. Canlı gözlem yayını, Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’ndan halka, öğrencilere ve basına açık olarak takip edilebilecek. Gözlem sırasında uzmanlar, katılımcılara bilgilendirme yapılacak. Bilim Toplum Merkezi’ndeki tek teleskoptan yapılacak gözlem Youtube üzerinden canlı yayınlanacak. Bu nedenle bireysel gözlem yaptırılması mümkün olamayacak.

GÖZ SAĞLIĞINA DİKKAT

Bu gök olayını gözleyebilmek için mutlaka özel üretilmiş güneş filtresine sahip teleskopların kullanılması gerekiyor. Uzmanlar, filtresiz dürbün veya teleskop gibi optik aletler ile güneşe doğrudan bakıldığında göz retinasının ciddi şekilde zarar göreceği uyarısında bulunuyor.

ALMAN BİLİM İNSANLARI: UZAYA GÖNDERİLEN SİNYALLER TEHLİKELİ
 
Bir astronomi araştırmacısı olarak bu konuyu zevk ile okudum ve başkalarının da astronomi hakkında bu tip bilgiler paylaşmasına çok sevindim.
 
Bir astronomi araştırmacısı olarak bu konuyu zevk ile okudum ve başkalarının da astronomi hakkında bu tip bilgiler paylaşmasına çok sevindim.
Uzay gerçekten merak uyandıran bir duygu çok derin düşünülmemesi'de gerekiyor insan kafayı sıyırabiliyor . Güzel yorumunuz için teşekkür ederim .
 
Uzay gerçekten merak uyandıran bir duygu çok derin düşünülmemesi'de gerekiyor insan kafayı sıyırabiliyor . Güzel yorumunuz için teşekkür ederim .
Sabahlara kadar astronomiyi araştırdığımı bilirim. Dediğiniz gibi evren, akılın alamayacağı kadar büyük. Bir ajandam vardı araştırdığım bilgileri ona yazardım. Bazen açıp okurdum şimdi bir kaç ay mola verdim :) Fakat çok seviyorum. Herkese tavsiye ederim en azından bir belgesel izlemek beyini rahatlatıyor ve bilinçlendiriyor.
 
Gezegenler olarak Jupiter çok ilgi çeken bir gezegen şuanda bile dünyada olan fırtınaların kaç milyon gücünde fırtınalarla dolu bir gezegen hayal bile edilemiyor .
 
Gezegenler olarak Jupiter çok ilgi çeken bir gezegen şuanda bile dünyada olan fırtınaların kaç milyon gücünde fırtınalarla dolu bir gezegen hayal bile edilemiyor .
Evet, Jupiter tam manasıyla dev bir gaz topu olarak tabir edebiliriz. Bu fırtına çok uzun sürüyor (yıl olarak şuan kaç yıl olduğunu hatırlayamıyorum 260-330 yıl arasındaydı sanırım)
 
Geri
Üst Alt