Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Çözüldü Mapte hareket etme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MrLeon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MrLeon

.
Türk Lirası
0.00₺
Arabia map ekledim ancak oyuna giriş yaptığımda arabia mapte doğuyorsam oyun içinde mouse ile hareket edemiyorum. Etrafa mob koydum(doğmasını ayarladım) moblara saldırabiliyorum . Onlar hareket edebiliyor. Onlara saldıracağımda menzilde değilse karakter de yürüyor ama mouse ile hareket edemiyorum. Kayma skilli ile de hareket edebiliyorum. Benzer konularda data.pk ve navmeshleri eşitlememizi önermişsiniz ancak denedim ve olmadı.

Please, Giriş yap or Kayıt ol to view quote content!
Structure'ları geçirdim. Bagdad şehri tamamen var eksik yok. Phantom Desert'te oyuna giriyorum hareket edemiyorum ama sonradan o mape ışınlanırsam sorun olmuyor. Map cs3'leri yenileri ile değiştirdim, datada navmesh felan onları da ekledim. Forumdaki benzer sorunları inceleyip sunucu ve client data ve navmeshlerini de eşitledim. Başka ne yapmam gerek bilmiyorum.
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

Oyla 0
Evet. Normal ışınlanma henüz ayarlamadım ama şöyle bir sorunla da karşı karşıyayım. RefObjCommon üzerinden ışınlanma koyuluyor ya (Yapı olarak), npc olarak spawn olmayan ışınlanmalar. Onlardan koyamıyorum, koyunca oraya bölgeye yaklaştığımda clientless yiyorum. Db üzerinden karakteri çekmem gerekiyor. Bu sorunun da hareket sorum ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum

Oyla 0
Sunucudaki Data'nızı yedek alın.
İsro DataPk2'yi çıkarıp filesa atın.
Clientinizin yedeğini alın.
Filese attığınız yeni datayı clientinize import edin. (Hesabınızın üzerinde standartın dışında hiçbir materyal veya item olmasın dress vesaire)
Gameserver- Shard'a restart atın.

Hata devam ediyor mu bakın. Çözülürse problem navmeshlerden kaynaklı isronun datasından ayıklayarak sorunun çözümüne gidin.

Hata devam ediyorsa RefRegion, RefInstance regionları kontrol etmeye başlayın. Refregionda regionlar hatalı birleştirildiği zaman takılma değil crash oluyordu diye hatırlıyorum. Sizin sorununuz bence client, serverfiles data navmesh uyumsuzluğu gibi görünüyor.

Oyla 0
O şekilde gidince sorun yok, zaten haritaya normal ışınlanma olmadığı için o şekilde ulaşıyorum. Şu an isro files deniyorum

wp ile gidince sorun yok, oyuna gir çık yaptıktan sonra bu sorun oluyor. _RefRegion ve _RefInstance_World_Region tablolarına baktım region idleri eşitlenmiş durumda

Durum güncellemesi, isro data ve map dosyalarını kullandım ancak sorun hala devam ediyor. Uzağa tıklayınca veya bir moba atak yapmak isterken karakter yürüyor ama yere tıklayınca hareket sorunu var. Phbot ile haritada yürümeyi denedim orada da karakter istenen noktaya hareket etmiyor. Sorunun media üzerinde olduğunu düşünüyorum ama hangi dosyayı düzenlemem gerektiği konusunda herhangi bir fikrim yok.

Sorun çözüldü. Sunucu dosyaları ve Database farklı bilgisayarlardaydı bu da tahminen Kguard'da bir gecikmeye veya bir soruna yol açıyordu. Database'yi sunucu dosyalarının olduğu bilgisayara taşıdım sorun düzeldi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt