Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

iSRO-R Yardım Some GObjPC cannot be updated

Web sitesi
salihyildirim.me
Türk Lirası
0.00₺
Merhabalar GameServerde bu hatayi alip rastgele DC yiyorum.
Rigid dosyalarini kullaniyorum.

Cok arastirdim ama hic bir bilgi yok malesef. Cok random oluyor.

Screenshot 2024-07-31 212449.png

sebebi belkide obj countun fazla olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu hata genelde gs nin bir durumu handle edememesinden kaynaklanıyor bu herşey olabilir bunun için gsyi debug etmen gerekiyor.

Oyla 0
ObjCount ile alakası yok, GObjPC karakterlerimizi temsil eder ve JID no 1005 olan acc güncellemesini yapamamış bu yüzden GS karaktere DC vermiş. Bu filesi hiç kullanmadım ama prosedür hatasından dolayı GS bir exec yapamıyor olabilir. Exe de hatalı bir patch yapıldığı için orj kod bozulmuş ve bu yüzden de process edemediği karakteri DC ediyor olabilir bunlar olası varsayımlar. Prosedürleri ve GS.exeyi başka bir yedek ile değiştirip deneyebilirsin.

Oyla 0
ObjCount ile alakası yok, GObjPC karakterlerimizi temsil eder ve JID no 1005 olan acc güncellemesini yapamamış bu yüzden GS karaktere DC vermiş. Bu filesi hiç kullanmadım ama prosedür hatasından dolayı GS bir exec yapamıyor olabilir. Exe de hatalı bir patch yapıldığı için orj kod bozulmuş ve bu yüzden de process edemediği karakteri DC ediyor olabilir bunlar olası varsayımlar. Prosedürleri ve GS.exeyi başka bir yedek ile değiştirip deneyebilirsin.

Yok zaten olabilir dedim objcountan dolayı oluyor demedim. Dediklerime yakın hatta birebir aynı yorumu yapmışsınız zaten. Ek olarak prosedür hatalarında log ekranına hangi prosedürde ne hata olduğunu zaten basıyor, prosedür hatası olmama ihtimali yüksek.

Oyla 0
Exeler arası uçurum derecesinde sürüm farkı var ve her exec hatası print edilmez. 188 de bile bu oluyor. Hareket etmeyen bir karakter rastgele bile olsa DC oluyor anladığım kadarıyla bu da GS nin sürekli yaptığı obj_update lerde bir hatası olduğu anlamına gelir. Bu sürümü kullanmadığım için 188 den yola çıkarak varsayımda bulundum. Bu filesi çoğu kişi kullanıyor, release edilen filesin kendisinde problem olsa herkes bu sorunu yaşardı. Yine büyük olasılık sonradan yapılmış bir exe patchi veya fixlenmemiş bir proc bu hataya sebep oluyor olabilir.

Oyla 0

Bu mantikli, deneyacegim. Cozum olursa yazarim. Tesekkurler.
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

Exeler arası uçurum derecesinde sürüm farkı var ve her exec hatası print edilmez. 188 de bile bu oluyor. Hareket etmeyen bir karakter rastgele bile olsa DC oluyor anladığım kadarıyla bu da GS nin sürekli yaptığı obj_update lerde bir hatası olduğu anlamına gelir. Bu sürümü kullanmadığım için 188 den yola çıkarak varsayımda bulundum. Bu filesi çoğu kişi kullanıyor, release edilen filesin kendisinde problem olsa herkes bu sorunu yaşardı. Yine büyük olasılık sonradan yapılmış bir exe patchi veya fixlenmemiş bir proc bu hataya sebep oluyor olabilir.

Merhaba, sunucuyu çalıştırıyorum ve prosedürleri görmek için SQL profiler'a bakıyorum. DC verince en son prosedürleri çalıştırıyorum ancak SQL'de hata yok. Malesef henuz cozemedim :(

Oyla 0
Sorun hala devam ediyor mu bilmiyorum yine de fikrimi yazayım. Şu hata verdiği zaman sadece tek satır mı print ediyor GS log unda fatalın üstünde ne yazıyor onuda görseydik iyi olurdu. Karakter hiç hareket etmediği halde rastgele DC veriyor dimi? Job modunda olup olmadığı fark ediyor mu? Yayınlanmış yerden GS yi tekrar indirip denediğinde de bu oluyor mu?
188 e alıştığım ve yıllarımı verdiğim için bu filesi hiç indirip kurmayı denemedim eldeki ile devam ediyorum ben ama mantık yürüterek fikrimi yazıyorum. Büyük olasılık sonradan müdahale edilmiş exeler kullanıyorsun. Shard ile GS her zaman iletişim halindedir mesela. Birbiri ile uyuşmuyor ve dc ediyor olabilir. Birçok olasılık var ama ilk yayınlandığı yerdeki dosyaları tekrar indirip deneyerek çözüme ulaşacağını sanıyorum.

Debug önerisini kasten söylemiyorum çünkü onu anlamak ve yönetmek için bilgi gerekiyor. Buradan tarif edersek yapar mısın bilmem ama eğer yaparım dersen en azından senden fatal sırasındaki ss i alıp sorunu daha net anlayabiliriz. Gerçi anlasakta yine aynı kapıya çıkacaktır. Müdahele edilmiş exeler veya proc hatası...

Oyla 0
Geri
Üst Alt