Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Çözüldü Takıldığım bir konu vardı drop rate hakkında

Türk Lirası
0.00₺
1734889050759.png

burada tabletlerin rateleri olsun drop rate olsun burada bir kaç farklı değerler girilmiş neye göre nasıl girilmiş bu değerler yardımcı olrmusunuz

Please, Giriş yap or Kayıt ol to view quote content!
0,007 = 7 / 1000 örnek vermek gerekirse yani 1x drop rate ile birlikte bu şekilde oluyor

eğer ki 2x drop rate olursa 7 * 7 = 49 / 1000 oluyor yani oran artıyor diye düşünüyorum hiç genel bir matematiksel hesabını yapmadım bunların ama tahminen böyle ilerliyor çünkü server files içerisinde 5x drop rate yaptığımda ayıptır söylemesi durmadan taş düşüyordu 10 mobda 8 9 taş drobu alıyordum belki daha çok ondan dolayı tahminen o şekil ilerliyor. 3x için 49 * 7 = 343/1000 gibi gittiğini düşünüyorum.

Oyla 0
Oradaki drop ratio'yu kesirlere bölerek gerçek rakamı bulabilirsin.
Orası Server.cfg txt'ine bağlı olarak çalışır.
Game Server üzerinden ise 1000 ratio üzerinden dönerek işlem yapar.
Oradaki ProbGroup döngüsü düzgün editlenmediği takdirde Degree eşitsizliği ortaya çıkar.

Oyla 0
Geri
Üst Alt