Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Çözüldü Vsro npc item ekleme hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sergenp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sergenp

.
.
Türk Lirası
0.00₺
Arkadaşlar öncelikle işlemi ilk kez yapmıyorum daha önce yaptım hatalar oldu hataları bi şekilde çözdüm. Ama bu sefer denemediğim yöntem kalmadı. Bu crash sorunundan hala kurtulamadım. item ekliyorum crash oluyor dump dosyasını ben açamadım buraya yukleyecegım acabilen ve sorunu bilen biri olursa bilgilendirebilir mi rica etsem.

Ekli dosyalar

CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Şöyle bir hata var, Data.pk2 ile alakalı.

Npc'ye item ekleyince olan hata için stockitem şeklinde bir .txt var Media içerisinde, onu çıkart, içindekileri sil ve Media'ya tekrar aktar.

Oyla 0
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Şöyle bir hata var, Data.pk2 ile alakalı.

Npc'ye item ekleyince olan hata için stockitem şeklinde bir .txt var Media içerisinde, onu çıkart, içindekileri sil ve Media'ya tekrar aktar.
clientin içine farklı bir data pk2 atmıştım bu yüzden mi :) bu benim aklımda daha şimdi geliyor data pk2

Oyla 0
Bu şekilde bir eksik mevcut data'nızda, dump'ta sadece bu yazıyor.

Önce npc için yazmış olduğum yöntemi deneyin, sorun devam ederse Data içerisine bu dosyayı importlayın.
Aslında bu .bms hatası, bu haritaya, objeye gidince sizi clientless yapar.

Oyla 0
Bu şekilde bir eksik mevcut data'nızda, dump'ta sadece bu yazıyor.

Önce npc için yazmış olduğum yöntemi deneyin, sorun devam ederse Data içerisine bu dosyayı importlayın.
Aslında bu .bms hatası, bu haritaya, objeye gidince sizi clientless yapar.
o yöntemi denedim düzelmedi datayı değiştirdim sorun hala devam ediyor yaklaşık 3-4 saattir bununla uğraşıyorum
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

şuan böyle crash verdi
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

Sorun şuanda çözüldü ama inanın nasıl çözdüğümü bende anlamadım bir sürü şey karıştırdım kafadan kurmaca o sebeple tam çözümü yazamıyorum :)

Ekli dosyalar

Oyla 0
Dostum SQL server ile uyumlu bir Data.pk2 kullanmadığın sürece sürekli olarak hata yaşarsın. Ki sadece data değil Media, particle, music.pk2 de dahi hata yaşayabilirsin ilerleyen süreçte. Sql to Pk2 kullanarak eşitlemeyi büyük oranda sağlayabilirsin tabi ki.
Eğer yapamazsan ulaşabilirsin.
Benim tavsiyem çok büyük bir edit yapmadıysan Sql ile uyumlu Pk2 ler kullanman olur.

Oyla 0
Music, Particles hiç bir zaman clientless yedirmez.
Hele ki Music, hiç bir şekilde yedirmez, en fazla region'da music çalmaz bu kadar.
Particles ise .efp hatası çıkartır ekrana, ne olduğuna bakıp oraya eklersen, ismini düzenlersen sorun çözülür.

Data.pk2 ise mob, town, obje gibi değerlerin .bms'leri olmadığı anda, onların yanına gidince clientless yaşatır, onların yanında bulunmadığın zamanlarda sana bir sorun çıkartmaz.

Media konusu ise, yanlış bir işlemin varsa clientless yaşatır, enc'lerde yanlış işlem yaparsan hiç bir şekilde açılmadan clientless'e düşersin.

SQL ile Media'nın bir olması gerekli, Data'nın olay ile alakası yok.
SQL içeriğinde Data barındırmaz (bms'ler hariç), bunların yolları da Media içerisinden geçer.

Oyun içinde ki herşeyin bağlantılı olduğu nokta, yollarını gösteren kısım Media'dan geçer.

Map, .bms, navmesh gibi bölge, yer, geçit vb. durumları belirleyen öğeler hariç

Oyla 0
Music ve particles örneği vermemin nedeni uyuşmazlıktan dolayı yaptığı güncellemenin çalışmamasına dayalıydı. (Bölgesel müzik dosyalarının çalışmaması, bazı öğelerin gözükmemesi görsel bug. vs.) Ciddi problemler değil ama yaşanabiliyor :'(

Oyla 0
Music ve particles örneği vermemin nedeni uyuşmazlıktan dolayı yaptığı güncellemenin çalışmamasına dayalıydı. (Bölgesel müzik dosyalarının çalışmaması, bazı öğelerin gözükmemesi görsel bug. vs.) Ciddi problemler değil ama yaşanabiliyor :'(
Dediğim gibi, Music.pk2 hiç bir şekilde hata ile sonuçlandırmaz. Sadece region, mob vb. öğelere atanmış müzikler çalmaz, o kadar.

Diğer konularda dediğim şekilde, en önemli nokta ise DB ile Media uyuşmazlığı. DB ellerinizden geçmediyse, aldığınız hata da dump çözümlenmiyorsa, kaldır at.

Oyla 0
Geri
Üst Alt