Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Çözüldü Yeni Başladım ve Sorularım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Devrim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Devrim

.
Türk Lirası
0.00₺
Herkes merhaba, uzun uğraşlar sonucu @deLLyici sayesinde sonunda oyun aktif. Akabinde bazı sorularım var, aşağıda listeledim.
Sorularımın cevaplarını başlarında ki numaralar ile belirtirseniz daha kolay olur ve belki diğer arkadaşlarada açıklayıcı ve hatta bir başlangıç rehberi tadında bir forum oluşturmuş olabiliriz :)

1. Aklımda ki oyun tamamen sade clean bir oyun, nerelere dikkat etmem gerektiğine dair fikirlerinizi beklerim.

2.Oyunu kuruldu, her şey gayet güzel. Exp rate ayarlayacaktım . 1x olmasını istedim ama sanki biraz fazla geldi kendim deneyince. Doğru yerden doğru sayıları mı girmişim ?

Please, Giriş yap or Kayıt ol to view spoiler content!

3. Oyunda ki itemlerin kodlarını nereden nasıl öğrenebilirim bir listesi vs var mı ?

4. Oyunda ki 3 ana db üzerinden hangi işlemleri, ne tür işlemleri yapabiliriz ?

5. Oyun başlangıcında, karakterlerin üstlerinde ki itemleri ve envanterinde ki itemleri nasıl ayarlarım, daha doğrusu nerede işlem yapmam gerek ?
Varsa linki çok iyi olur yoksa nasıl araştırmam gerekiyor ?

6. F10 üzerinde ki itemleri ve fiyatlarını nasıl ayarlarım ?

7. Aşağıya gizlediğim resimde, merkez deki ve sağ altta ki kutucukları nasıl editlerim ?

8. DB üzerinden Alexi deaktif ettim diyelim haritadan da kaldırıp daha sonra ekleyebilir miyim ?
Alex elimde ki db de deaktif. Haritadan da daha sonra ekleyebilmek kaydı ile kaldırabilir miyim ?

2. Exp düzenleme yerleri doğru
3. SRO_VT_SHARD --> _RefObjCommon tablosunu aç konsoldan çıkarabileceğin tüm eklentiler orada.
4. Genelde SRO_VT_SHARD dbsinden işlem yapılır. Scroll vs türü şeyler eklersen prosedür gerektirir. Bazen shard bazen SRO_VT_LOG dbsine işlem yapılır.
5. SRO_VT_SHARD AddNewChar prosedüründen.
6. Npc Nazif programını kullanabilirsin.
7. Media.pk içerisinde iconunu bulman gerek.
8. Haritaları silme sakın :D Aktif/Deaktif yapabilirsin sorun olmaz.

Oyla 0
1. Bu tamamen senin isteğine ve hayaline kalmış birşey. Herkesin isteği, düşüncesi, sistemi farklıdır.

2. Değerler doğru. (1000=1x, 5000=5x vb.)
ExpRatio: Exp değeri.
ExpRatioParty: Ltp (Expsiz ve itemsiz kurulan 4'lü partide verilecek exp değeri. Bu değer ExpRatio değerinden biraz üstte tutulur her zaman.)
DropItemRatio: Normal itemlerin mobdan düşme ratesidir. (1000=1x, 5000=5x vb.)
DropGoldAmountCoef: Moblardan düşen gold miktarını belirler. (1000=1x, 5000=5x vb.)

3. @Conqueror cevaplamış.

4. LOG, adından da anlaşıldığı üzere kayıt tutar. Buradan prosedürsel işlemlerin %90'lık kısmını yaparsın. Scroll, rütbe, ödüller, sistemler vb. %90 prosedürsel konular buraya bağlıdır.
SHARD, oyunun beyni, tabanıdır. Burada bulunan herşey oyun içine müdahale eder. Npc, mob, oyuncular, nickler, joblar, goldlar, droplar, sistemler, oyunda gördüğün tüm herşey buradadır.
ACCOUNT, kullanıcı hesapları ve client bazlı bilgiler barındırılır. GM bilgileri, konsol kayıtları, notice bildirileri, silk miktarları, kullanıcı hesaplarının şifreleri vb.

5. @Conqueror cevaplamış.

6. sorunun cevabı tam olarak burada:
Please, Giriş yap or Kayıt ol to view URLs content!

7. Sağ alttaki için: Media.pk2>server_dep>silkroad>event>mall_notify.txt içerisinde ilk satırda yazan Open = "1" kısmını Open = "0" yaparsan kapanır.
Merkezde ki için: Media.pk2>server_dep>silkroad>event>event_interface.txt içerisinde ilk satırda yazan Open = "1" kısmını Open = "0" yaparsan kapanır.

8. Oyundan içerisinden map silmek zor bir iş. Bunu silmek yerine DB üzerinden kapatırsanız oraya kimse gidemez ve orada mob spawn dahi olmaz. Orası kullanılamaz hale gelir. Bu sağlıklı yöntemdir. Map silmek zor, bunu yapmanız önerilmez. DB üzerinden _RefRegionBindAssocServer tablosundan AssocServer kısmını 0 yapıp Shard ve GS restart atarsanız o haritaya ulaşılamaz.

Oyla 0
Geri
Üst Alt