isminin saniye başı hasar olması sadece anlık yazdırma ile çalışması gerektiği anlamına gelmez ki. Saniye başı
gerçek hasarları GS zaten topluyor, Unique ölünce bu veriyi yazdırmakta bu sistemin en doğru birer parçası...
Client ile sadece görsel hasarları yazdırabilirsiniz. Ek olarak bir çok işlem yükü ve uğraş gerektiriyor.
GS ile ise hazır hesaplanmış veriyi sadece okuyup, yazdırmak yeterli olmakta. Extra bir işlem yükü ve uğraşta gerektirmez.
Anlatmaya çalıştığım aslında bu idi. Yani 12,732,060 HP ye sahip olan Demon Shaitan tek başına bir nuker char tarafından kesiliyor diyelim. HP si %5 kaldığında devil + zerk + offer + ignore ile bir wiz karakterinin 3m vurduğunu varsayalım.
Sonuç ne olur? GS gerçek hasarı hesapladığı için unique'yi nuker chara verir ve wiz karakterinin sadece %5lik kısımda etki ettiği hasarı yazdırır.
Peki clientte durum ne olur? Sadece görsel hasarı okuduğu için wiz karakterinin 3m vurduğunu yazdırır...
Ben DPS nin saniyelik çalışması zorundadır demedim. Madem hasarlar gösterilecek o zaman zaten GS tarafından saniye başı hesaplanan doğru hasarları kullanıcılara göstermemiz gerekir dedim.
Ayrıca bu anlık yazdırmayı ilk olarak LENOX, Electus için kodlamıştı ama sabit bir şekilde hala stabilite edemediler. İlk başlarda lag problemleri ile karşılaştılar. Uzun bir süre aktif etmediler. Şuan açık olan Oasis sunucusunun betasında görmüştüm aktif edilmişti ama yine doğru düzgün çalışmıyordu. Unique seçili olduğu halde pencere kapanıp/geri açılıyor vs bir takım problemleri vardı.