Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Çözüldü Client Gereksiz Dosyaları Temizleme

Türk Lirası
0.00₺
Merhaba,

Detaylı açıklamak gerekirse örnek veriyorum 80 cap bir server açıyorum fakat client ve database de 11 degree itemler ve gereksiz bir sürü şey var haliyle data,media,particles vs. de aynı zaman da aşırı büyük. Client boyutunu düşürmek için bunları kaldırmak istiyorum fakat elle yapmak çok uzun zaman alır ve bir sürü hata çıkar diye tahmin ediyorum. Bunun kolay bir yolu var mıdır? En azından database tarafı değilde, client tarafında data,media,particles gibi dosyalardan kullanılmayan ve kullanılmayacak şeylerin silinmesinin kolay bir yolu var mıdır? Burada yapmak istediğim şey client boyutunu 2gb lardan 800-900 mblara indirmek. En basit örneği EU tamamen silinebilir fakat bununla alakalı herhangi bir bilgi yok malesef.

Bunun kolay yolu yok hocam nasıl ki clientten temizlenecekler var diyorsanız çoğu işlemi db den de yapmanız lazım gereksiz dediğiniz itemleri veren görevler felan var onları da temizlemeniz lazım. Anlayacağınız bu işe girmemeniz daha iyi olur ve sizin kullandığınız geliştirdiğiniz materyalleri clean client e atarak biraz düşürebilirsiniz boyutları.

Eu kapatma konusunda da hiç kullanmayacaksanız pk2 bilginiz ve dosya yollarını bilmeniz lazım silebilmek için. Yeni pk2 oluşturmak için joymax pk2 tools kullabilirsiniz forumda mevcut

O zaman joymaxpk2 den gereksiz gördüğün bsrleri vs silmen felan lazım ugrastirici dikkatli olman lazım bunun yerine paylaşılmış clean düşük capler var boyutu 1.2 GB 1.5gb olan onlari kurarak edit yapman daha az zahmetli olur bence

Merhabalar, clientin boyutunu düşürmek için dosya silmek istiyorsunuz sileceğiniz dosyalar, oyunun bütünlüğünü sağlıyor bu konuda ileride sorun çıkartabilir ve ciddi bir bilgi birikimi ile yapılır size nacizane tavsiyem bu tür ekle / çıkart işlemlerini uygulamamaniz dosya bütünlüğü her zaman esas olmali oyunda bir bölge region town kapatmak istiyorsaniz bunu databse üzerinden yapabilirsiniz, silkroad icerisinden "M" ile haritayi actiginizi dusunun soldan sağa doğru gidin jangan'dan basliyarak tüm townlar oyunun orjinelinde sirayla eklenerek ilerledi oyunu 110 cap'e upgrade etmek istediğinizi düşünün size çok fazla iş yükü bindirir bu oyuna eklediğiniz her item, scroll, item açiklamasi gibi gerekli yerlerde değiştirilmesi demektir. "EU tamamen silmek" gibi bir olay mümkün değil EU bölgesinden gerekli moblari kaldirirsaniz GameServer üzerindeki yük azalir. PhotoShop ile bölgeler sadece maskeneleniyor Konuyu çözüme taşıyabilirim açiklama yeterli geldi ise değil ise aklınızdaki soru isaretlerini ayrintili sekilde sorarsaniz tüm sorularınızı cevaplıyabiliriz teşekkürler.

@TALENT Rüzgar Hocam güzel bir konu açmış burdan yola çıkabilirsin
Verilen cevaplar yeterli olarak görüyorum Çözüldü Olarak güncelliyorum konuyu başka fikri olan varsa ekleyecektir

Geri
Üst Alt