Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Çözüldü Database icin Ne ne ise yariyor

Türk Lirası
0.00₺
Merhaba Arkadaslar,

1.
Ja baya aradim ama bulamadim. Simdi database´de ney ne ise yariyor vs. öyle bir tabella varmi. Atiyorum _Char char ayarlari icin var gibi gibi.
Veya, misal TÜM itemlerin iconlu hali ve ismi (kod) gibi, yada simdi misal _Char daki charlar hangi Hesaba bagli nasil buluruz database´de.
Bunlari yani veritabnini anlatan birsey varmi bildiginiz.
Kendi Admin Panelemi yapiyorum da, onuin icin lazim.

2.
Isro-R sunucusu kurdum, cünkü tek onda SRO_Client virusus buldum. Vsro ile Bunun arasindaki fark ne sizce. Hangisi daha mantikli sunucu kurmak icin?

3.
Bi tane daha sorum olcak. Simdi Privileg IP girdikten sonra, sunucuya restart vs atmam gereklimi gm icin?.

Simdiden yanitlariniz icin cok tesekür ederim. Arkadaslar.
Forum gercekten ON numara olmus!

Şimdi detaylı bir şekilde açıklama yapayım sizlerde ona göre yararlanın.

1- Database dediğimiz şey oyun içerisindeki bütün verilerin kaydedildiği yerdir. Veri ne demek onu da açıklayım örnekleyecek şekilde mesela oyun içerisinde "MOB_CH_TIGERWOMAN" yani Tiger Girl Unique(Boss)'un ID'si Canı gibi tabi daha bir çok şey var ama bu bir örnek onların tutulduğu bir yerdir bir oyunun veritabanı olmazsa hiç bir şey doğru bir şekilde kaydedilemez veya oyun işlevi doğru olarak sunulamaz. Şimdi bizim 3 tane veritabanımız vardır bunlar "SRO_VT_ACCOUNT" , "SRO_VT_LOG" , ve "SRO_VT_SHARD" olmak üzere. SRO_VT_ACCOUNT içerisinde hesap bilgilerimiz olsun "3." madde de belirttiğiniz gibi PriviligeIP olsun onların girdileri mevcuttur. SRO_VT_LOG içerisinde adında söylendiği gibi Log yani oyun içerisindeki kayıt sistemi çalışmaktadır bunla beraber Silk Scroll gibi veya bir kaç scroll'un yapısı da buradan çalışmaktadır çünkü ne de olsa kaydedilen veriye göre bir şey sunmak zorunda. SRO_VT_SHARD bizim genel olarak işimizin olduğu yerdir bütün Itemler , Canavarlar , Scrolların girdileri , Yaratık Canları ve Skilleri , Droplanacak itemlerin limitleri ve _Char olarak belirttiğiniz dbo._Char bu kısımda bulunmaktadır. Bir karakteri Admin yapmak istiyorsanız SRO_VT_SHARD değil SRO_VT_ACCOUNT üzerinde JJID kısmını 3'den 1 yapmanız gerekmektedir.

Not : Bütün genel girdiler dbo._RefObjCommon kısmında mevcuttur. Itemler , Yaratıklar , Petler , Scrollar gibi gibi ayrıca her değişiklik yaptıktan sonra DBtoMedia yapmanız gerekmektedir.

2- Güncel olarak VSRO (Vietnam Silkroad Online) artık çoğu olayı fixlenmiştir. Ayrıca şuan güncel filterlar KGuardEdge ve MaxiGuard gibi filter oyun güvenliği ve yeni özellikler sağlayan filterlar artık çok ileri düzeydedir yani sizlere hiç oyun kurmadıysanız önce VSRO dosyaları ile oyun kurmanızı öneririm en azından ne olup bittiğini bir görün daha sonra ISRO-R denemenizi öneririm çünkü daha ISRO-R tarafında güncel olarak güvenlik olarak %100 tamamlanmış bir alt yapı mevcut değil lakin her geçen gün gelişmekte. Ondan bu kanıyı size bırakıyorum.

3- PriviligeIP girdikten sonra evet bir servera restart atmanız gerekmektedir lakin filter yapılarını çok uzundur takip etmediğim için çok detaylı bir şey diyemeyeceğim ama eğer ki filter olmadan diyiyorsanız evet sunucuya bir restart atmanız gerekmektedir.

Oyla 0
Please, Giriş yap or Kayıt ol to view quote content!

Cok Tesekür ederim. Sunucum hersey tamam kuruldu. Calisiyor simdilik.
Aslinda sorum misal SRO_VT_ACCOUNT un icindeki veriler tam olarak hangisi ne ise yariyor gibiydi. Misal _SHARD da _CHARSkill charlarin skillerini ayarlamk icin vs. Yani tüm o verileri anlatan oldumu hic bugüne kadar. Böyle aciklayici güzel bir liste varmi bildigniz. Kendi Admin Panelemi yapiyorum onun icin soriyorum, yani bir Charin skillerini level artirmak veya cikarmak icin hangi verileri düzenlemem gerek. Simdi diyelim Char ismini degistircem bunun icin _Char, _Guildmember fln ordada ismini degistirmem gerekli. Simdi misal bir chara item vericem bu itemlerin Kod ismiyle Iconlari olan bir liste misal.

Kusura bakmayin türkcem cok net degil.

Tessekürler

Oyla 0
Süper olur. Cok sevinirim. Panel yapiyorum ve herseyi bu Panele eklemek istiyorum ondan sordum.
Misal Bir _Char´in hangi Hesaba bagli oldugunu hangi veriden bakicaz fln filan. Cok Sevinirim paylasirsan bir kac bilgi

1731328976883.png

Oyla 0
Geri
Üst Alt