Hırsızlığı tasvif etmeyen hırsıza hırsız diyen ben kirlilik ama onu savunan değil öyle mi ? Öyleyse gülmeye devam edin lütfen
Hakanın yaptığını tasvip etmediğimi zaten söyledim. Arkasında değilim ancak karşısında da değilim. Tasvif değil bu arada tasvip.
Bakın burada herkesin özgür bir iradesi var ve konuşabiliyor, kimse banlanmıyor. Siz rahatlıkla benim Hakan'ı savunduğumu iddia edebiliyorsunuz ki başından beri savunmadığımı ancak karşısında da durmayacağımı söylememe rağmen. Sizi de ben banlamayacağım.
Bakın size geçmişte yaşanan bir kaç olayı ve örneklerle bu konuya neden karışmayacağımı anlatayım. Beni bir çok kişi cSRO ve cSRO-R dosyalarını paylaşmam ile tanıdı. Bu dosyaları çalan ben değildim ancak yedekleri elimde mevcuttu çalan ekip yani f8 ekibi ile birlikteydik ve o dönem beraber bu dosyaları kullandık. Uzun zaman sonra bir çok sorun yaşadık ve ben bu dosyaları paylaştım. Paylaştığım da kimse bana yada onlara hırsız demedi, herkes kullanmaya birşeyler yapmaya çalıştı ve sorunlarını çözmeye çalıştı. Hala da çalışıyorlar ve csro - csro-r ile alakalı elimde paylaşmadığım 30GB'a yakın bir arşiv daha var. Konumuz ve anlatmak istediğim şu; Kullandığını vSRO dosyaları ve bu sektörde olan herşey çalıntıdır. Özgün bulabileceğiniz birşey neredeyse yok. Herkes birilerinden birşeyler çalıyor bu zaman zaman dosyalar, databaseler ve fikirler bile çalınıyor. Ben büyük forumlardan birinin adminin defalarca kez rakiplerinin serverlerinin databaselerini paylaştığını dahi gördüm.
Biz herşeyden önce burada bir mahkeme değiliz. İlk dosyaların paylaşıldığı günden bugüne kimlerin forumlarında neler paylaşıldı ve neler çalındı. Nasıl o zamanda yayılması engellenemediyse, bugün de engellenemez.
Tüm bunlar neden yaşanıyor? Playerler neden silkroad'dan soğuyor?
Bazı kesimin bu dosyalardan uzak durması gerekiyor arkadaşlar, bahsettiğim kesim şu; İşini doğru dürüst yapamayacaksan, serverini ve oyuncu güvenliğini koruyamayacaksan girmeyeceksin bu işe. Adil bir şekilde oyununu yönetemeyeceksen ve sonuna kadar mücadele edemeyeceksen girmeyeceksin bu işe. Uzun lafın kısası, bu işin bir hırsızlık olduğunu düşünüyorsanız vsro dosyalarını kullanmayın ve bu sektörden uzak durun. Çünkü birilerinin ekmek yediği dosyalar çalındı ve paylaşıldı sizde bu hırsızlığa ortak olup, vsro dosyalarından ekmek yemeyin.