Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

Çözüldü Herşeye Hakim Olmak için Başlangıc neresi olmalı ?

Türk Lirası
0.00₺
Dostlar selam ,

vsro.org'a ortalama 5 senedir üyeyim. Bu zaman içerisinde edit işlerine başlayıp başlayıp tam birşeyler kavrayacakken bırakıyordum ☺️ Bu Forum sayesinde artık bazı şeyleri zorlanmadan yapabiliyorum.. Ama Ben daha detaylı ve arka planda SQL Kodları olsun , Trigger olsun Tablolara hakim olmak olsun tüm herşeyi en ince ayrıntısına kadar ögrenmek istiyorum..

Bunun için SQL Eğitimi nereden en kavramlu şekilde öğrenebilirm ? ve Bu Db Tabloların mantıgını ve ne işe yaradıgını hangi yoldan nasıl bir mantıkla çözebilirim ? Elbet sadece refobjcomon vsvsvs bunlardan ıbaret degil bu oyun.

Sunucu , Guard Kurulum vs bunlarıda artık öğrenmek istiyorum. Hiçbiryerde detaylı bilgi yok , bilen de söylemiyor zaten :)

Fikirlerinize talibim..

Azim ve irade bunlara sahip birisi isen , zamanla herşeyi daha iyi kavrarsın elinden tutan bir destekçin olursa daha çabuk kavrarsın.
Ama tek isen bu dahada zaman alabilir , işin içine hırsı da dahil edersen eğer bazı yerlerde hataların olabilir onun için hırs yapma azmedersen kazanan daima sen olursun.
Bir dosya verisini oyuna ekleyebilirsin , Herşey adım adım konu vs anlatımı olarak mevcut çözüm odaklı olmaya çalış her zaman, o zaman herşey çorap söküğü gibi gelir önüne.

Öncelikle Merhaba! SQL dilini öğrenmek adına günümüz içerisinde artık bir çok alternatif mevcut ki @Crusade'in belirttiği gibi Udemy bunların en önemli platformlarında biri uygun fiyatlara kaliteli eğitim setlerini önünüze lifetime sunmakta zaten. Onun dışında ben kendimden yola çıkarak söyleyeyim. Artık dünya içerisinde herkesin kullandığı "ChatGPT" yapay zekasını zaten bildiğinizi düşünüyorum. Ben kendim açıkçası "Youtube" videoları veya "Udemy" gibi platformlardan eğitimlere baktıktan sonra kendim öğrenmiş miyim öğrenmemiş miyim diye denemeye girişen birisiyim. Eğer ki anlamadığım bir yerde sorun yaşıyorsam sırf o kısmı "ChatGPT" ye soruyorum ki minik çaplı bir örnek versin. Örnek olarak C++ dilinden yola çıkarak örnek vereceğim "Stack" ve "Queue" yapılarını tam olarak anlamamıştım videolardan sonra küçük çaplı örnek sunmasını söyledikten sonra "ChatGPT" kod üzerinden pekiştire pekiştire artık tam olarak yapısını anladım. Bu uzun yazımı özetlemek gerekirse. Bir çok araştırma yapılabilecek şey artık elimizin altında sadece merak edip pes etmeden araştırdıktan sonra her şey yapılabilir. ^^

Şimdiden kolay gelsin başarılar dilerim :)

Merhaba öncelikle kendine bir sırasıyal hedef berille tek tek öğrenmeye çalış hepsine aynı anda girişme ben vaktinde hepsini aynı anda denedim olmadı
Öncelikle kendin önce hangisini yapmak istiyorsan ona yönel misal sunucu kurulumu ondan başla kur boz kur boz Hakim olduktan Sonra Guardları Dene
Ondan Sonra Databasede Edit işine giriş bunların yanında SQL öğrenmeni tavsiye ederim ücretli kurslar var Udmy gibi ondan faydalanabilirsin Kod yazma işi zordur canın sıkılır hevesine kalmış unutma yürümeden koşmayı öğrenemessin iyi forumlar

Please, Giriş yap or Kayıt ol to view quote content!
öncelikle yaşanan her şeyi hazır query olarak çözmeye çalışma ve tablolar arasında ki bağlantılara kesinlikle takip etmen gerekiyor prosedur konusunda zamanla bilgi sahibi olursun zaten yap boz gibi düşün sürekli uğraşırsan çözersin sıkıcı gelecektir. bana da hala sıkıcı geliyor ama eğer gerçekten bilgi sahibi olmak istiyorsan uğraşmak zorundasın query yazarak tablodan veri çekmeyi öğrenebilirsin tablodan veri değiştirmeyi öğrenebilirsin daha sayamadığım bir sürü şey var zamanla hepsi yerine oturuyor Trigger için verebileceğim örnek sana oyunda zaten hazır olan bir sistem var bunları kurcalamanı tavsiye ediyorum ipin ucunu kaçırmassan gerisi sana çok basit gelecektir iyi forumlar

Geri
Üst Alt