Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Paylaşım Istediğimiz Levele ulaşan belirli sayıda oyuncuya silk ödülü ve özel title verme (Prosedür)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arbys
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok iyi SQL bildiğim söylenemez ama bildiklerime dayanarak bir kaç şeye değineceğim:

Veri tiplerine özen gösterin. Mesela charname için varchar(32), Level için tinyint yeterlidir.
Tablonuzda bir index (Identity column) bulundurmak çoğu zaman yararlıdır.
Sonradan referans olabilmesi için tarih sütunu her zaman iyidir. (karakter ne zaman 80 olmuş)
Tabloda "toplam" tutulması genel anlamda sql mantığına aykırı. Bunun için tablodaki satır sayısı COUNT() ile alınabilir böyle bir şeye gerek yok.

Where ile kontrol sağlarken integer türünde kontrol yapmak daha hızlıdır. Zaten elinizde ve tabloda CharID verisi var iken Where CharID=@CharID çok daha iyi bir pratik olur.

Please, Giriş yap or Kayıt ol to view quote content!
Fikrinizi paylaşmanız benim için çok kıymetli 🙏 Henüz 1-2 haftadır SQL öğreniyorum. Scrolların dışında bu tarz yazdığım ilk prosedür.Zamanla öğreneceğiz bu ince detayları. Vakit buldukça kendimi geliştirmeye çalışıyorum

Geri
Üst Alt