Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Çözüldü Itemin Stat Değeri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan S3XPER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

S3XPER

.
Türk Lirası
0.00₺
Merhaba arkadaşlar, bir stat sorunum var ve bir türlü çözemedim. Sorunum, iki itemin param değeri oyunda 100 gösteriyor ama database kısmında 0. Resimsel olarak size açıklama yapayım. Itemler, 1dg CH ve EU necklace'de böyle oluyor. Diğer hiçbir itemde böyle bir sorun yok. Bunları hiçbir zaman düzenleme vs. yapmadım.

NPC'de item bu şekilde görünüyor. 1 adet satın alıyorum.
1718205602485.png

Üzerimdeki itemleri kontrol edip ItemID alıyorum.
1718205801799.png

Sonra Items tablosunda iteme bakıyorum ve variance 0 görüyorum. Fakat oyunda ne yaparsam yapayım 100 olarak görünüyor. DBToMedia ile bütün tabloları client'e patch attım, işe yaramadı.
1718205923597.png

Aynı şekilde, addnewchar'da itemi 61 stat olarak çıkarıyorum fakat yine 100 olarak geliyor. Mesela ring ve earring'te böyle bir sorun yok. Aynı şekilde itemi console üzerinde de çıkarınca 100 olarak görünüyor. Görünüş olarak bir sorun var ama bir türlü çözemedim. :)
1718206226179.png

Çözüm
Kanka refobjcommondaki link numarası ile refobjitemden necklacenin değerlerini bul. Orada ParL ve ParU var değerlerin eşit olduğunu göreceksin. parL=%0 ParU=%100 yani max değer min değere eşit olduğu için %100 görünüyor. Baktım necklace par_L Par_U Mar_L Mar_U 0.3 değere sahip orijinali bu şekilde yani ama _U değerlerini değiştirirsen değişecektir diye düşünüyorum.

_U olan kısımları 0.3'ten 0.4'e çektim sorun düzeldi çok teşekkür ettim :)
Birde Media kısmından refscrapofpackageitem çıkartıp kontrol edermisin itemlerin stat değerleri %100 değil sanki sadece media kısmında öyle gözüküyor gibi

Oyla 0
Birde Media kısmından refscrapofpackageitem çıkartıp kontrol edermisin itemlerin stat değerleri %100 değil sanki sadece media kısmında öyle gözüküyor gibi
1718209379697.png
Evet ona da baktım orda da bir hata yok oyunda neden böyle gözüküyor onu bir türlü anlamadım :)

Oyla 0
Bunun tek yolu var oda bu degreelere ait kodlar prosedürde tam zamanlı olarak çalışıyor olabilir.
SHARD> Prosedürüne girerek _STRG_MOVE_ITEM adlı prosedürünü açıp içini kontrol edebilirsin.
Muhtemelen buradan Varianceyi güncelleyen bir log vardır.
Diğeri ise Refobjitem değerlerini kontrol edip Clean ile bir eşletirme yap.
Burada Stat basılmadan önce basıldığında real döngüde hesaplanması gereken değerler üzerinden dönüyor işleyiş algoritması bununla ilgili Elite Konularımızda çalışmalarımız mevcut.
SQL:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Oyla 0
Bunun tek yolu var oda bu degreelere ait kodlar prosedürde tam zamanlı olarak çalışıyor olabilir.
SHARD> Prosedürüne girerek _STRG_MOVE_ITEM adlı prosedürünü açıp içini kontrol edebilirsin.
Muhtemelen buradan Varianceyi güncelleyen bir log vardır.
Diğeri ise Refobjitem değerlerini kontrol edip Clean ile bir eşletirme yap.
Burada Stat basılmadan önce basıldığında real döngüde hesaplanması gereken değerler üzerinden dönüyor işleyiş algoritması bununla ilgili Elite Konularımızda çalışmalarımız mevcut.
SQL:

Item'in Refobjitem diğerlerini clean db üzerinden kontrol ettim orada bir sorun görmedim her columda aynı değerler vardı. Onun dışında kullandığım STRG_MOVE_ITEM bu şekilde bu şekilde nasıl kontrol edebileceğimi daha o kadar öğrenemedim :) cevabınız için teşekkür ederim biraz araştırmalara girelim.

SQL:

Oyla 0
Prosedürde bir sorun görünmüyor temiz , o ilgili 2 itemi npcden kaldırın daha sonra SQL düzenle dedikten sonra tamamen silerek baştan ekleyin.
Aynı şekilde Satın alma penceresinde gözükecekmi birde bunu kontrol edin.
Refshopitemstockperiod.txt 'ini içeriğini temizleyerek patch verin.

Oyla 0
Prosedürde bir sorun görünmüyor temiz , o ilgili 2 itemi npcden kaldırın daha sonra SQL düzenle dedikten sonra tamamen silerek baştan ekleyin.
Aynı şekilde Satın alma penceresinde gözükecekmi birde bunu kontrol edin.
Refshopitemstockperiod.txt 'ini içeriğini temizleyerek patch verin.
Maalesef buda bir çözüm sağlamadı :/

öncelikle itemi sildim tablodan
1718222495391.png

sonrasında düzenleme yaptım.
1718222454345.png

sonrasında itemi ekledim dbtomedia olarak aldım , zaten refshopitemi daha öncesinden de yapmıştım tekrar dosyayı alıp patch attım.
1718222559500.png

1718222839874.png
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

1718224146908.png

Bu itemde bir bozukluk bariz bir şekilde var gibi duruyor yaklaşık 50 tane stat stone bastım hep aynı değer hiç değişmiyor ne garip bir şeymiş ya :D

Oyla 0
Tavsiye olarak şunu belirtmek istiyorum daha öncelerde Europe itemi gender olarak çevirdigimde Europe İtemlerin özellikleri yüksek kaldigi için China geçince %100 olarak hep gözüküyordu yani itemin clean hali _Refobjitem kismindaki paramlarlari düzeltiginiz sorun çözülcektir..

Gozlemledigim kadariyla 1 Degree itemlerde Cok dusuk oldugu icin %100 yazma sebebi bundan kaynakli diger degree'lerde problem yoktur buyuk ıhtımalle

Oyla 0
Geri
Üst Alt