Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Çözüldü Itemin Stat Değeri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan S3XPER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

S3XPER

.
Türk Lirası
0.00₺
Merhaba arkadaşlar, bir stat sorunum var ve bir türlü çözemedim. Sorunum, iki itemin param değeri oyunda 100 gösteriyor ama database kısmında 0. Resimsel olarak size açıklama yapayım. Itemler, 1dg CH ve EU necklace'de böyle oluyor. Diğer hiçbir itemde böyle bir sorun yok. Bunları hiçbir zaman düzenleme vs. yapmadım.

NPC'de item bu şekilde görünüyor. 1 adet satın alıyorum.
1718205602485.png

Üzerimdeki itemleri kontrol edip ItemID alıyorum.
1718205801799.png

Sonra Items tablosunda iteme bakıyorum ve variance 0 görüyorum. Fakat oyunda ne yaparsam yapayım 100 olarak görünüyor. DBToMedia ile bütün tabloları client'e patch attım, işe yaramadı.
1718205923597.png

Aynı şekilde, addnewchar'da itemi 61 stat olarak çıkarıyorum fakat yine 100 olarak geliyor. Mesela ring ve earring'te böyle bir sorun yok. Aynı şekilde itemi console üzerinde de çıkarınca 100 olarak görünüyor. Görünüş olarak bir sorun var ama bir türlü çözemedim. :)
1718206226179.png

Çözüm
Kanka refobjcommondaki link numarası ile refobjitemden necklacenin değerlerini bul. Orada ParL ve ParU var değerlerin eşit olduğunu göreceksin. parL=%0 ParU=%100 yani max değer min değere eşit olduğu için %100 görünüyor. Baktım necklace par_L Par_U Mar_L Mar_U 0.3 değere sahip orijinali bu şekilde yani ama _U değerlerini değiştirirsen değişecektir diye düşünüyorum.

_U olan kısımları 0.3'ten 0.4'e çektim sorun düzeldi çok teşekkür ettim :)
Tavsiye olarak şunu belirtmek istiyorum daha öncelerde Europe itemi gender olarak çevirdigimde Europe İtemlerin özellikleri yüksek kaldigi için China geçince %100 olarak hep gözüküyordu yani itemin clean hali _Refobjitem kismindaki paramlarlari düzeltiginiz sorun çözülcektir..

Gozlemledigim kadariyla 1 Degree itemlerde Cok dusuk oldugu icin %100 yazma sebebi bundan kaynakli diger degree'lerde problem yoktur buyuk ıhtımalle
_RefObjCommon
SQL:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

_RefObjItem
SQL:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Keşke bir hata olsa da düzeltsem clean veya herhangi bir databaseden baktım ama aynı eğer görürseniz bana da bildirinnnn

Oyla 0
1dg bu iki itemde bu boyle calisiyor cunku 0% stat ile kazandigi deger 0 yani etkisiz deger oluyor. Ben daha once buna yormustum.

100%si 0.3 olan itemin
0%si 0 olur ki bu sekilde ayarlanmis. Daha once de bunun tartismasini baska forumda gormustum diye hatirliyorum. :)

Şöyle de bir durum var :)
addnewcharda misal başlangıç itemleri fb +7 61 stat olarak böyle geliyor
1718236363308.png

fakat necklace 61 ayarlı refscrap üzerinde de görünüyor doğru değeri fakat burda yine 100 xd
1718236399846.png

Oyla 0
Eger için rahatlicaksa stat sorununu çözmen için çok basit tavsiye vericem 1 Degre B Seviye İtemin refobj item degerlerini al böylelikle sorunun çözülmüş olur o 2 item için uygulaman yeterli olur

Oyla 0
Eger için rahatlicaksa stat sorununu çözmen için çok basit tavsiye vericem 1 Degre B Seviye İtemin refobj item degerlerini al böylelikle sorunun çözülmüş olur o 2 item için uygulaman yeterli olur
Kafamda evet bu vardı büyük ihtimalle öyle yapıcam 1dg necklace için biraz gereksiz uğraş ama öyle :)
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

Tamamen tahminde bulunuyorum base degeri 0 olan bir itemi +255te yapsak 0 olacagi icin bi if clause ile otomatik 100% yapmislar diye dusunuyorum. Sailor dcsine gidip oyunun source kodu elinde olan megamaxe soralim bunu belki cevap verir :D
Kendisi ne kadar sever bizi hemen gidelim xd
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

Yorum yapan vakit ayıran herkese çok teşekkür ederim.

Oyla 0
sorun çözüldü mü? GS her spawnda itemdatayı sqlden alıp sana gönderir, gönderdiği sıradaki paket yapısı incelenebilir. Ya GS yada SRO_Client.exe de bozukluk vardır. Onları değiştirip deneyebilirsin.

Oyla 0
sorun çözüldü mü? GS her spawnda itemdatayı sqlden alıp sana gönderir, gönderdiği sıradaki paket yapısı incelenebilir. Ya GS yada SRO_Client.exe de bozukluk vardır. Onları değiştirip deneyebilirsin.

Şu anlık localde çalışıyorum. Zaten ileride guard olacağı için GS'ye o kadar dikkat etmemiştim. Onun dışında, client değiştirip tekrar deneyip buraya tekrardan yazarım. Teşekkür ederim. :)

Oyla 0
Kanka refobjcommondaki link numarası ile refobjitemden necklacenin değerlerini bul. Orada ParL ve ParU var değerlerin eşit olduğunu göreceksin. parL=%0 ParU=%100 yani max değer min değere eşit olduğu için %100 görünüyor. Baktım necklace par_L Par_U Mar_L Mar_U 0.3 değere sahip orijinali bu şekilde yani ama _U değerlerini değiştirirsen değişecektir diye düşünüyorum.

Oyla 0

_U olan kısımları 0.3'ten 0.4'e çektim sorun düzeldi çok teşekkür ettim :)

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt