Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Çözüldü Paneli farklı sunucuya kurmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hehet35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Türk Lirası
0.00₺
Merhaba arkadaşlar, oyunun kurulu oldugu sunucuda panelde kurulu aynı şekilde (pure panel kullanıyorum) ve ben panelin oyun sunucumda değilde farklı bir sunucuda yer almasını istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemem gerek yardımcı olurmusunuz forumda çeşitli konulara bakım fakat yapamadım.

yönlendirmeni sunucunun ip adresi ile 1433 portuna veya sql TCP/IP portunda belirlediğin ip adresinin portuna yönlendirmen lazım

Oyla 0
Paneli diğer sunucuna kur SQL configuration managerden portunu aç ve o ip adresine Scope yap o ip asıl oyunun kurulu olduğu sunucuda panel db ve logger db bulunsun otomatik algılar açılır zaten

altını çizerek söylüyorum scope yap portlarını herkese açma 😃

Oyla 0
Paneli diğer sunucuna kur SQL configuration managerden portunu aç ve o ip adresine Scope yap o ip asıl oyunun kurulu olduğu sunucuda panel db ve logger db bulunsun otomatik algılar açılır zaten

Panel dosyalarında herhangi bir değişiklik yapmam gerekmiyor mu sql server ismi falan?

Oyla 0

Dediğinize ek olarak fonksiyonlar/config.php dosyasını $serverName = "oyunsunucusu"; olarak güncelledim ve sorunsuz şekilde çalıştı şuanlık bir sorun yok hesap oluşturabildim. Ufak bir sorum daha olacak logger'i hangi sunucuda açmam gerekiyor kayıtları tutması için panel sunucusunda mı yoksa oyun sunucusunda mı?

Oyla 0
Dediğinize ek olarak fonksiyonlar/config.php dosyasını $serverName = "oyunsunucusu"; olarak güncelledim ve sorunsuz şekilde çalıştı şuanlık bir sorun yok hesap oluşturabildim. Ufak bir sorum daha olacak logger'i hangi sunucuda açmam gerekiyor kayıtları tutması için panel sunucusunda mı yoksa oyun sunucusunda mı?
Gerekli izinler sağlandıktan sonra port erişimi vs gibi panel sunucudada çalışır.

Oyla 0
Panel ve logger dbsinin olduğu sunucuda logger ı çalıştırmak mantikli bir hareket olur ve gecikme yasanmaz yine de sen bilirsin :)

Oyla 0
Geri
Üst Alt