Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

Sohbet Muhabbet Private Server Tutundurma

Please, Giriş yap or Kayıt ol to view quote content!
Vallaha türkiyede bu neti bulmak zor gibi hangi arkadaşıma sorsam 1 mb uploadla internet kullanıyor mesela ben 5 gb dosyayı 1 saatte indirebiliyorum şuanki internetim ile bana yetiyor ve artıyor fiyatıda çok uygun yani gidip mesela süperbox'a 300 tl vereceğime buna 60 70 tl verir bunu kullanırım?

Olayı tek postta özetleyeceğim size.

Oyunun iyi ya da kötü olması hiç mi hiç önemli değil, reklamın dahi önemli değil.
Yapman gerekli olan tek şey community'i elinde tutmak, eşinin dostunun uzun elleri olması gerekli.
Ve pay vermen gerekli, aramızda bu işi çok iyi bilenler var, damlarlar bu postumu görünce. :D

Bunların hepsini bir kenara atarsak, community yok ve pay vermeyeceksen tamamen reklama dayanman ve forumlara, kişilere, gruplara ücreti ile reklam vermen gerekli.
Bunları yapabilmen için öncelikli olarak grafik tasarımın üst düzey olması gerekli.
Facebook, instagram vb. yerlere sponsor vererek oyuncu çekemezsin, bunu aklından çıkar.
Reklama verilen para forumlar, kişiler ve gruplardan geçer. Çünkü bunların hepsi community elinde tutuyor.

Sunucu konusuna gelirsek, sağlam bir oyun düşünüyorsan OVH alman şart. Bu da tuzlu bir meblaya denk geliyor.
Guard olarak F8 ve Maxiguard harici bir guard yok. İkisi de OVH destekliyor, forumumuz da bulunan @sarkolata Maxiguard'ın yapımcısı ve satışlarını gerçekleştiriyor.

Sağlam bir sistem yaptın, gerek pay, gerek grup vb. yerlere vererek oyunu tutturmayı başardın.
Bundan sonrası köşeyi dönmene bakıyor. 10Bin TL harcadıysan en az 3-4 katını kazanabilirsin.

Pay verirsen, community'i tamamen kendine çekmeyi başarırsan bu kazanç 7-8 katına çıkabilir veya daha fazla.

O sebepten vsro'yu bilmen, çok iyi editör olman hiç bir şey ifade etmiyor.
Kimse sisteme bakmıyor "ben ne kazanıcam? bana ne kadar para vericen?" konusuna bakıyor.

Elini açık tutar, millete para akıtmaya başlarsan tutunursun.

Sonrasında adında çıkan "paycı" söylemlerine de aldırma, piyasada tutunan herkes öyle ve server açtıkları an herkes onlara gidiyor, bunları bile bile.

Hepsini unutursak, vsro piyasasına hizmet verip, bir isim yapınca da oyununu tutturabilirsin ama bu da yıllarını alıyor.

Başka soracağınız varsa detaylıca anlatabilirim, bunların hepsine şahit olmuş, duymuş, kanıtlarıyla okumuş biriyim. :D

Please, Giriş yap or Kayıt ol to view quote content!
Max sunucudan 3 aylık test sunucu kiraladım ilk ve son olucak:( Böyle bir şey düşünüyormuyum kısmına gelirsek evet kafamda bir plan yok diyemem. Genel pazar araştırması yapıyorum diyebiliriz :D, 2012 2013 Yıllarında da server açmışlığım var fakat o zamanlar işler paradan ziyade beceri ile ilgiliydi ve böyle oyun tutundurma da guild payları vb. ahlaki açıdan etik olmayan hareketler yoktu. Şimdi server açmaya niyetlensek kim bilir bizden neler talep ederler ne zorluklar ile karşılaşırız :D 2 3 Aydır oyunları oynuyor, farklı guildler içerisinde bulunuyor genel olarak oyuncuların taleplerini inceliyorum. İnanılmaz derecede vizyonsuz noticeler gördükçe insan kendine ''Daha önce yaptın neden şimdi yapamayasın ? '' sorusunu soruyor :D

Geri
Üst Alt