Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Çözüldü Sox Rate Ayarlarını Tablolar üzerinden yapabilir miyim ?

Türk Lirası
0.00₺
Öncelikle herkese iyi forumlar . İncelediğim kadarıyla ne forumda ne de başka bir yerde tablolar üzerinden sox rate ayarlarını tam anlamıyla anlatan bir konu bulamadım . Uzun süredir araştırıp uğraşmama rağmen ben de içinden çıkamadığım için yardım konusu oluşturmaya karar verdim .

Örnek olması açısından ortalama istediğim dropları buraya yazmakta fayda görüyorum :

Sos Drop Rate 1-5 level arası 15-25, 5-10 level arası 30-50 ,mob 10-16 level arası 60-120 mob

Moon Drop Rate 1-5 level arası 35-70 ,5-10 level arası 100-170, 10-16 level arası 200-350 mob
Sun Drop Rate 1-5 level arası 50-100, 5-10 level arası 120-200 mob, 10-16 level arası 250-400 mob

---

Forumda baktığımda rateler hep 0.01 vs şeklinde ilerlemiş tam anlamıyla her hangi bir netlik olmayan 1000'de 1 sistemiyle ilerlemiş . Fakat benim yapmak istediğim rateler yukardakine yakın olacak.

Sadede gelecek olursak sizlere sorularım şu şekilde olacaktır :

Bu dropları ayarlamak için ilgili tablolar nelerdir ve nasıl ayarlanması gerekir ?
Bu şekilde ayarlamak mümkün değil ise eğer drop group oluşturup tek tek eklemek mantıklı mıdır ?

Çözüm
Genel drop sisteminin işleyiş algoritması çok farklı bir yapıda işliyor.

Eğer bu sistemi kullanacaksan tablolarda bazı düzenlemeler yapmalısın bunlar;
_RefDropItemAssign,
_RefDropClassSel_Equip, _RefDropClassSel_RareEquip

Bu tablolarda aşağıdada not olarak belirttiğim gibi clean verileri tamamen hatalıdır.
Item grup levelleri uygunsuz şekilde drop olmakla beraber kimi item bazen zor drop oluyor.
Burada yapman gereken Probları Monlevellerine eşitlemek ile başlıyor.

Server.cfg txt içerisinde bulunan Itemdrop 100 olarak sabit kalmalı.

Düşmesini istediğin mob dropları rastlantısal şans faktörünü ele alarak drop olacaktır.

Bu sistemi bizzat deneyerek ve test ederek sana yapmıştım yanlış hatırlamıyorsam 30-60 arası...
Merhaba forumda açılmış olan 2 konu var biri
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
bu konu orjinal drop tablolarını kullanır
2. konu ise
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
budur

Bu iki konu dışında ek olarak yapılıcak bir rate durumu aklıma gelmiyor

Oyla 0
Bu konuya erişimim yok fakat daha önce de incelediğim üzere buradaki çözüm de net şekilde yardımcı olmuyordu.
Anlatmam gerekirse oyunun orjinal drop tabloları var bunlar clean itemler _RefDropClassSel_Equip ve _RefDropClassSel_RareEquip sos itemler için gerekli tablolar bunlardan orjinal drop rateleri görebilirsin. Örnek vericek olursam 100 ile 110 moblar arası drop rate ProbGroup30 ve ProbGroup31 dir

Oyla 0
Anlatmam gerekirse oyunun orjinal drop tabloları var bunlar clean itemler _RefDropClassSel_Equip ve _RefDropClassSel_RareEquip sos itemler için gerekli tablolar bunlardan orjinal drop rateleri görebilirsin. Örnek vericek olursam 100 ile 110 moblar arası drop rate ProbGroup30 ve ProbGroup31 dir
Prob Groupları arttırmak sorunun çözümü olmadığı için konuyu açtım bağlantılı tablolar olduğunu ve hesaplamalar gerektiğini düşünüyorum . Bunlar hakkında net bilgiye sahip biri vardır diye veya birlikte düşünerek sonucu bulabiliriz mantığıyla ilerliyorum .

Oyla 0
Prob Groupları arttırmak sorunun çözümü olmadığı için konuyu açtım bağlantılı tablolar olduğunu ve hesaplamalar gerektiğini düşünüyorum . Bunlar hakkında net bilgiye sahip biri vardır diye veya birlikte düşünerek sonucu bulabiliriz mantığıyla ilerliyorum .
Verdiğim İki konu dışında bir rate ayarlama durumu aklıma gelmiyor genel olarak kullanılan @iMonarch konusundaki anlatımdır

Oyla 0
Ozan ile de bu konu üzerinde konuştuk aslında tam olarak net bir çözüm üretemediğimiz için ücretli olarak satın almam gerekmişti .

Oyla 0
Merhaba,

Direk sorularına cevap vermek istiyorum kral;

1-Bu dropları ayarlamak için ilgili tablolar nelerdir ve nasıl ayarlanması gerekir ?
-Aradığın tablolar _RefDropClassSel_RareEquip ve _RefDropClassSel_Reinforce olabilir.Ayarlaması biraz karmaşık olabilir :giggle:

2-Bu şekilde ayarlamak mümkün değil ise eğer drop group oluşturup tek tek eklemek mantıklı mıdır ?
-Tek tek ayarlamak uzun bir süreç olacağından tavsiye etmiyorum.Lakin uğraşırım diyorsan başarılar.

Keyifli forumlar.

Oyla 0
1-Bu dropları ayarlamak için ilgili tablolar nelerdir ve nasıl ayarlanması gerekir ?
-Aradığın tablolar _RefDropClassSel_RareEquip ve _RefDropClassSel_Reinforce olabilir.Ayarlaması biraz karmaşık olabilir :giggle:
Olabilir derken yani kesin bir bilgi olmadığını düşünüyorum .

Oyla 0
Olabilir derken yani kesin bir bilgi olmadığını düşünüyorum .

Kesin bilgi değil zaten en son bu tarz rateyi 6 ay önce yapmıştım ve bu tablolarda işlem yaptığımı hatırlıyorum.Tabi ki editör arkadaşlar olaya daha hakimdir.

keyifli çalışmalar.

Oyla 0
Geri
Üst Alt