bunu yapmanın 3 yolu var.
1- client ile vurulan hasarları lokal olarak biriktirip göstermek. burdaki sıkıntı sonradan gelenler tüm veriyi göremez. kendilerinden önce vurmaya başlayanların yani. herkeste farklı veriler gözükebilir.
2- filter ile herkesin vurduğu hasarı toplamak. Burda birkaç zorlu nokta var. Unique ID'den mobun ne olduğunu anlayabilmek için spawn packetlerini sorunsuz okumak gerekiyor. Paket okumadaki bir hata tüm paketi kaydırır ve doğru sonuçlar alınmaz. Bir diğer sorun da şu; örneğin mobun 100 canı kaldı ama birisi gitti 200k vurdu. kalan canını sürekli takip edip, gerçekten etki eden hasarı hesaplamak lazım. Stabil olması için bayağı uğraşmak lazım yani.
3- gameserver'da unique öldüğünde damagelerin ve partilerin vs. hesabının yapıldığı yere eklenti yaparak uniqueye vuran herkesin verisini almak. bu yöntemi kullanınca diğer hesaplarla uğraşmak gerekmiyor çünkü gameserver sadece gerçekten etki eden hasarı tutuyor. Ek olarak biri dc yerse veya tp olursa listeden siliniyor da. Yani doğrudan oyuncuya gönderilebilecek şekilde hazır veri. Tek sıkıntı bu veriyi gameserverdan düzgünce okuyabilmek, ben bu yöntemi kullandım ve en çok burada zorlandım. c++/asm konusunda iyi tecrübesi olan biri burayı da kolaylıkla halledebilir benim gibi 2 hafta uğraşmaz.
tabi her metodda yine de clientte bir pencere hazırlayıp bu verileri göstermek lazım GUI ile, o kısma hiç girmiyorum.
ama konuda dendiği gibi paylaşım beklemeyin, bu böyle paylaşılabilecek bir şey değil, bir çok yerle bağlantısı var.