Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

Duyuru CORONA TÜRKİYE DE! #evdekal

Ben olayın ciddiyetinin ne hükümet ne de halk tarafından algılanmadığını düşünüyorum. Risk grubundaki yaşlıların İstanbul'da toplu taşıma kullanma oranlarında ciddi bir düşüş yok. Hükümetin evinizde kalın çıkmayın derken düştüğü çelişkiyi zaten anlamak mümkün değil. İnsanlar evine ekmek götürmek için çalışmak zorunda bu durumda nasıl dışarıya çıkmayacak bu insanlar kaldı ki halihazırda evde duran yakınlarının da bu durumda evlerinde durmasının hiç bir manası kalmıyor dışarıda enfekte birisi alıp eve virüsü getirebilir. Açıklanan ekonomik destek paketine bakıyoruz tamamen büyük şirketlere yönelik burada esnafın pekte düşünüldüğü söylenemez. Olması gereken her türlü borçların ayrım yapılmaksızın ötelenmesidir.

Şahsi görüşüm sokağa çıkma yasağı öyle yada böyle ilan edilecek başka türlü salgını kontrol altına almak mümkün görünmüyor. Salgını kontrol altına alan Çin'de bile halen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Hal böyle iken ve karşımızda sürüsü ile örnek ülke var iken neden bu ısrar anlamak mümkün değil. İşler çığrından çıktığı zaman sokağa çıkma yasağının hiç bir manası da kalmayacak (bkz: İtalya).

Hepimizin annesi babası var ve çoğuda risk grubunda. Ayrıca gençler grip gibi atlatıyor geçiriyor demekte çok saçma çünkü Covid-19'un tam olarak vücutta bıraktığı hasar ile ilgili herhangi bir makale görmedim. Covid-19 akciğerlerdeki alveoller de kana oksijenin girişini sağlayan ve kandaki karbondioksit'in çıkışını sağlayan hücrelere saldırıyor. Ölen vakalar da virüsün yaptığı saldırı sonucu alveollerde ödem oluşuyor ve belirli bir boyuttan sonra ödem patlıyor kısaca ölen kişilerin akciğerleri su doluyor ve boğularak ölüyorlar. Bu etki gençlerde ne boyutta yaklaşık 600 milyon alveoitin ne kadarında hasar bırakıyor bununla ilgili henüz bir bilimsel veri okuyamadım. Temennim odur ki en kısa sürede bu salgını sevdiklerimize ve kendimize zarar gelmeden atlatırız.

Ekli dosyalar

• 20200321_103031.jpg
    20200321_103031.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 20
Son dakika: Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, koronavirüste hasta sayımızın 947'ye çıktığını can kaybımızın ise 21'e yükseldiğini açıkladı.
56C570AF-BBDA-4D35-A1E5-F3DB1F591C1F.jpeg