Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

Şikayet NFSRO: Hırsızlık, Dolandırıcılık ve Veritabanı Erişiminin Elimden Alınması

Vynn

.
Türk Lirası
0.00₺
Merhaba, bana yönelik büyük bir komplo kuruldu. Emre (NfSro’nun sahibi), veritabanıma erişimi engellemek için disk kurtarma işlemi yaparak sunucuyu geri aldı. Tüm emeğimi hiçe sayarak, benim oluşturduğum oyunu yeniden açacaklarını söylediler. Ancak veritabanındaki tüm detayları ve püf noktalarını çok iyi biliyorum; bu veritabanı tamamen bana ait. Herkesin bilmesini istiyorum ki, NfSro bir hırsızlık oyunudur. İlerleyen günlerde daha fazla bilgi paylaşacağım, beklemede kalın.

Konu ile ilgili olarak Zeo Panel’in sahibi ile görüştüm. Kendisine durumu düzelteceğimi söyledim. O da bana, ‘NFSRO ile bir sorunun varsa, bunu onunla çözmelisin; panel ile ilgili bir sorun yaşamadıysan bu konuda bir şey söyleme hakkın yok’ dedi. Ben de kendisine hak verdim. Aynı şekilde, burada kimseyi haksız yere mağdur etmek istemem. Bildiğim kadarıyla Konuyu burada herkesin görebileceği şekilde düzelteyim istedim.

1730234955094.jpeg1730234959184.jpeg1730234962349.jpeg
1730234978209.jpeg
1730234982058.jpeg
1730235002554.jpeg1730235013446.jpeg
1730235019924.jpeg1730235025160.jpeg

Ekli dosyalar

• 1730234971910.jpeg
    1730234971910.jpeg
    60.5 KB · Görüntüleme: 15
konuya hakim olmayan arkadaşlar için genel bir özet geçeyim NFsro sahibi (emre) ve bu arkadaş (editör) ortak sw açıyorlar tüm maddi kısmı Emre yapıyor oyunu db bu arkadaş
oyundaki bir olaydan şüphelenip bu arkadaşa fevri davranınca buda kalkıp aktif olan oyunu kapatıp db yedeği alıp db yi silerek sunucudan çıkıyor.

hizmetini yürüttüğüm ZeoPanel adını kullandığı için açıklama gereği duydum kendisine mesajlarda söylemiştim adım geçerse açıklama yapmak zorunda kalacağım diye gerekli wp konuşmaları SS leri aşağıda ekliyorum önce NFsro ile olan konuşmayı sonrasında bu arkadaşla olan konuşmayı

1.png2.png3.png4.png
5.png6.png7.png

Mehmet ile olan konuşmalarımız;
m1.pngm2.png

buda ara yapmak anlaşmalarını sağlamak için oluşturduğum ortak grup konuşması uzun olduğu için video olarak Link bırakıyorum

Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

Merhaba Vsro.org ailesi öncelikle bu kadar basit saçma bir konu için sizleri meşgul ettiğimiz için kusura bakmayın. 2015 Yılından beri yaklaşık 10 Yıla aşkın bu piyasadayız, NfSro olarak bizi bilen biliyor, bu vasıfsız insanla bir hata yaparak ortaklığa girdik, yakşalık oyunun açılalı 4 5 gün oldu bu süre zarfında kendi çevresinden kişilere magic poptan milletin o kadar paralar yatırıp çıkaramadığı itemleri gece yarısı bizimde uyuduğumuz saatlerde sunucuyu restartlayıp çeşitli değerli itemler çıkarttırdığı tespit edilmiştir.

gece yarıları oyunun erişimi kesildiği halde yalandan guard erişimi kesildi gibi bahaneler arkasına sığınarak bu saçma işlere girmiştir. Daha sonra arayıp bu kim kaç gündür bu saatlerde oyun kapanıyor erişim kesiliyor diyosun parti numaraları sıfırlanıyor guard erişimi kesilse parti numarası sıfırlanmaz dediğim halde telefonda anlamsızca bana güvenmeyen adamla iş yapmam deyip tehtit ederek oyunu kapatıyorum deyip bu kadar basit birşey için oyunu kapatıp oyunun yedeklerini alıp kaçmıştır.

yani hırsızlık yapmıştır. özellikle son 1 2 aydır gerek sunucu masrafları gerek guard masrafları gerekse sponsorlu reklamlar hiç bir şeyde elini cebine atmamış param yok diye geçiştirmiştir. bu süre zarfında extra harcadığım ödemeleri not alarak oyun açıldığında önce kendimin fazladan attığı rakamı alacağımı daha sonra %50 50 olarak paylaşılacağını söylemiştim kendiside bunu kabul etmişti.

daha sonra bu hırsız ******** bayi hesabıma girerek oradaki parayıda kendi ******** hesabına transfer yaparak bir hırsızlık daha yapmıştır. daha sonra yoğun çaba ve gayretlerimiz sonrası oyunun yedeği silinen sunucudan nihayet kurtarılmıştır.

yaklaşık 50 bin lira masraf yaptığım, isim hakkı koyduğum kendi cebinden 1 lira çıkmadığı ortamda böle saçma şeylere yönelmesinin tek manidar sebebi, dbyi kurtarabilmeyi başarmamızdır, konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum, kalın sağlıcakla.

Merhaba, bana tamamen bir komplo kuruldu ve Zeo panel ile Emre (NfSro’nun sahibi) iş birliği yaparak, veritabanıma erişimi engellemek için disk kurtarma işlemi yaparak sunucuyu geri aldılar. Emeklerimi hiçe sayarak benim oluşturduğum oyunu tekrar açacaklarını ifade ettiler. Veritabanında ne olduğunu ve tüm püf noktalarını biliyorum, çünkü bu veritabanı tamamen bana ait. Size burada bilgi vermek istiyorum: NfSro'nun bir hırsızlık oyunu olduğunu bilin. İlerleyen günlerde size daha fazla mesaj göndereceğim, beklemede kalın.

Ekli dosyayı görüntüle 19923Ekli dosyayı görüntüle 19924Ekli dosyayı görüntüle 19925
Ekli dosyayı görüntüle 19928
Ekli dosyayı görüntüle 19929
Ekli dosyayı görüntüle 19930Ekli dosyayı görüntüle 19931
Ekli dosyayı görüntüle 19932Ekli dosyayı görüntüle 19933
Sizide karşı tarafıda tanımıyorum, normal bir vatandaş olarak yorumumu yapıyorum. Siz bir oyun hazırladınız bilginizi ortaya koydunuz, karşı taraf parasını ortaya koydu. Sunucu açıldı aktif olarak işliyor.

Daha sonra ortağınız tarafından sunucuda bedelsiz olarak birilerine birşeyler verdiğiniz hususunda suçlandınız. --> Suçlamaları kesin hale getirecek bir kanıt size sunuldu mu ?

Sunulmadıysa siz kanıt sunmasını istediniz mi yoksa direktmi sunucunun yedeklerini alıp sunucuyu sildiniz bunu cevaplandırır mısınız vatandaş olarak merak ediyorum.

Bu suçlama karşısında bana güvenmeyen adamla iş yapmam deyip sunucudaki tüm veritabanının yedeğini aldınız ve sunucudaki veritabanını silip oyunu kapattınız.

Daha sonra parasını ortaya koyan arkadaş bu veritabanı yedeklerini sunucuya geri yükleme yaparak kurtardı.

Siz sildiğiniz db yedeklerini ortağınız kurtardı diye burada şikayetçi olmuşsunuz.

Bir taraf yıkmaya çalışıyor, bir taraf onu kurtarmaya çalışıyor. Siz veritabanı yedeklerini alıp, sunucuyu komple silerken hırsız olmuyorsunuz da, ortağınız yıktığınız enkazı kurtarıp toparlamaya çalıştığında neden hırsız oluyor orasını anlayamadım.

Forumda yetkili biri değilim normal vatandaş olarak gördüğüm tabloda açıklama yapıyorum. Sunucudan verileri kim kaçırıp sunucuyu sildiyse hırsız benim gözümde odur. Bir vatandaş senden çaldığında veya yapılan anlaşmalara uymadığında bunu ya konuşarak halledersin yada farklı şekillerde halledersin. Ortağınız sizinle konuşarak halletmeye çalışmış resimlerde bu görülüyor. Ama bu halletme şekillerinin içerisinde sunucuyu silip, veritabanı yedeklerini alıp kaçırmak yoktur. Oyun ve sunucu ikinizinde ortak malıdır. İkinizin olan ortak malı kendininmiş gibi alıp kaçıramazsın. Kaçırırsan olması gerektiği yerden dbyi alıp çıkarıp sildiğin için hırsız sen olmuş olursun.

Güven kontrole mani değildir. İnsan babasına bile güvenmek zorunda değildir. Güvenmiyor ve kontrol etmek istiyorsa en doğal hakkıdır. Kullanılan bu hak karşı tarafa saygısızlık olarak algılanmamalıdır. Suçlayan taraf, suçlanılan tarafı neyle suçluyorsa bunu kanıtlamalıdır, kanıtlayamıyorsa kanıtlayacak altyapı oluşturup kanıtlamaya yönelik girişimlerde bulunup elle tutulur bir veriye ulaştıktan sonra direkt olarak mala el koymaya hakkı vardır. Burası üst düzey bir iş dünyası değil ama iş dünyasında güvene değil gerçeklere yer vardır. Güvenilecek veya güvenilmeyecek insanları denemek, denetlemekte hayatın içinde olan gerçeklerdendir. Çünkü bazılarını satın alacak para çoktan üretilmiştir, bazılarını satın alacak para daha üretilememiştir.

İyi forumlar

Sizide karşı tarafıda tanımıyorum, normal bir vatandaş olarak yorumumu yapıyorum. Siz bir oyun hazırladınız bilginizi ortaya koydunuz, karşı taraf parasını ortaya koydu. Sunucu açıldı aktif olarak işliyor.

Daha sonra ortağınız tarafından sunucuda bedelsiz olarak birilerine birşeyler verdiğiniz hususunda suçlandınız. --> Suçlamaları kesin hale getirecek bir kanıt size sunuldu mu ?

Sunulmadıysa siz kanıt sunmasını istediniz mi yoksa direktmi sunucunun yedeklerini alıp sunucuyu sildiniz bunu cevaplandırır mısınız vatandaş olarak merak ediyorum.

Bu suçlama karşısında bana güvenmeyen adamla iş yapmam deyip sunucudaki tüm veritabanının yedeğini aldınız ve sunucudaki veritabanını silip oyunu kapattınız.

Daha sonra parasını ortaya koyan arkadaş bu veritabanı yedeklerini sunucuya geri yükleme yaparak kurtardı.

Siz sildiğiniz db yedeklerini ortağınız kurtardı diye burada şikayetçi olmuşsunuz.

Bir taraf yıkmaya çalışıyor, bir taraf onu kurtarmaya çalışıyor. Siz veritabanı yedeklerini alıp, sunucuyu komple silerken hırsız olmuyorsunuz da, ortağınız yıktığınız enkazı kurtarıp toparlamaya çalıştığında neden hırsız oluyor orasını anlayamadım.

Forumda yetkili biri değilim normal vatandaş olarak gördüğüm tabloda açıklama yapıyorum. Sunucudan verileri kim kaçırıp sunucuyu sildiyse hırsız benim gözümde odur. Bir vatandaş senden çaldığında veya yapılan anlaşmalara uymadığında bunu ya konuşarak halledersin yada farklı şekillerde halledersin. Ama bu halletme şekillerinin içerisinde sunucuyu silip, veritabanı yedeklerini alıp kaçırmak yoktur. Oyun ve sunucu ikinizinde ortak malıdır. İkiniz olan ortak malı kendininmiş gibi alıp kaçıramazsın. Kaçırırsan olması gerektiği yerden dbyi alıp çıkarıp sildiğin için hırsız sen olmuş olursun.

İyi forumlar
Kendi veritabanıma erişim sağlamaya çalışırken, emeğimi hiçe sayarak bana ‘hırsız’ denmesi kabul edilemez. Bu veritabanı tamamen bana ait ve üzerinde büyük emek harcadım. Karşı taraf henüz ödeme yükümlülüğünün %50'sini bile yerine getirmemişken, emeğimi vermem beklendi. Bu durumda kendimi koruma amacıyla veritabanını kendime aldım. Sabah aradığımda arkadaşıma sunucuyu geri koyabileceğimi söyledim. Kabul etmedi ve güven sorunu yaşadığını belirtti. Bu süreçte mağdur olan ve haksızlığa uğrayan benim, fakat bir suçlu gibi muamele görüyorum.Yöneticilere bu konuyu ileteceğim.

Çalıntı dosyaları kullanıp hak hukuktan bahsetmek tamamen bana ait demek çok komik oluyor sanırsın oyunu kendi yaptı :D
Yaklaşık 1 - 1.5 yıldır emek verdiği bir projeden bahsediyor; buna tüm vSRO camiası şahittir. Dosyaların sızdırılmış olabilir, ancak ortada ciddi bir emek ve harcanan zaman var. Zaman, bu hayattaki en değerli şeylerden biri ve hakkını araması, haksız olduğu anlamına gelmez.

Kendi veritabanıma erişim sağlamaya çalışırken, emeğimi hiçe sayarak bana ‘hırsız’ denmesi kabul edilemez. Bu veritabanı tamamen bana ait ve üzerinde büyük emek harcadım. Karşı taraf henüz ödeme yükümlülüğünün %50'sini bile yerine getirmemişken, emeğimi vermem beklendi. Bu durumda kendimi koruma amacıyla veritabanını kendime aldım. Sabah aradığımda arkadaşıma sunucuyu geri koyabileceğimi söyledim. Kabul etmedi ve güven sorunu yaşadığını belirtti. Bu süreçte mağdur olan ve haksızlığa uğrayan benim, fakat bir suçlu gibi muamele görüyorum.Yöneticilere bu konuyu ileteceğim.
Bugün seni veya başkasını müebbete mahkum edebilecek bir hakimin bile kararlarının denetlenme mekanizması vardır. Hiç kimse sorgulama ya da denetimden bağımsız değildir. Güven zaten kontrollü olduğunda anlam kazanır, bu dengeyi koruyabilmek esastır. Güven kaybı yaşandığında yapılacak öncelikli hamle şeffaf bir denetimdir. Verileri tek taraflı alıp silmek ya da bir tarafın her şeyi kendi başına yönetmeye çalışması değildir. Siz denetim yapmak veya yaptırmak yerine bu yolu seçtiğiniz için değil ortağınız aynı tastan yemek yediğiniz kardeşiniz bile size tekrar güvenmez. Gerçek dürüstlük, kendinden emin olmaktır. Doğruluğunuza güvenerek sakin ve sabırlı kalıp diyalog kurup denetim talep etmektir. Eğer karşınızdaki vatandaş denetim talebinizi kabul etmiyor sizin sakinliğinizden faydalanıp sizi ezmeye çalışıyorsa burada bir iletişim değil, üstünlük kurma çabası vardır. Finalde bu çıkarıma ulaşıldığında izlenebilecek her türlü yol benim şahsi düşünceme göre haktır. Sizin anlattıklarınıza göre konuşuyorum. Bunların hiçbiri olmadan siz veritabanını alıp kaçırmışsınız, yetmemiş sunucudaki yedekleri silmişsiniz. Doğal olarak onlar kurtaran taraf siz ise çalan taraf konumunda görünüyorsunuz. Mağdur olan ve şikayet konusu açması gereken kişi bence ortağınızdı. Yazdıklarım benim şahsi görüşümdür, ikinizi de tanımam tanısam da taraf tutmam, hakkınızda hayırlısı neyse o olsun

Geri
Üst Alt