Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

Şikayet NFSRO: Hırsızlık, Dolandırıcılık ve Veritabanı Erişiminin Elimden Alınması

Bu sabah oyunu kapattım ve pişman olarak Emre denen kişiyi aradım. Durumu açıkladım, o da bir çözüm sundu; ben de ona ‘Güvenmiyorsan haber beklerim’ dedim. Satın almak istediğini ve ses kayıtlarının mevcut olduğunu belirttim. Ancak beni oyalayıp akşama kadar beklettiler. Asıl sorun bu değil; asıl mesele şu:

Oyunu kapattım ve başka bir sunucuda yeniden açtım. Herkes giriş yaptı; ama üzerime ‘hırsız’ yaftası yapıştırmaya çalıştılar. Beni tanıyan tanır, bu asıl sorun değil. Sorun, Emre’nin emeğimi çalarak sunucuya giriş yapmasıdır. Ben, veritabanı için fiyat verdim ve bekledim, ama Emre’ye yardım edenler veritabanıma erişim sağladıklarını söyleyerek onu ellerine geçirdiler. Günlerce emek verdiğim veritabanını sabah akşam çalışarak oluşturdum, ama Emre’ye yardım edilerek veritabanım onlara verildi.

Kendi emeğimi savunan biriyim. Evet, belki hatalar yaptım; ama benim hakkımı gözetmeyen birine neden güveneyim? Şu an oyun hâlâ açık. Link verebilirim; isteyen herkes girebilir. Bir gün oyunu kapattım, ancak kendi oluşturduğum güncel veritabanıyla yeniden açtım. Haksız olabilirim; fakat haklarımı aramaktan vazgeçmeyeceğim.

Konu ile ilgili olarak Zeo Panel’in sahibi ile görüştüm. Kendisine durumu düzelteceğimi söyledim. O da bana, ‘NFSRO ile bir sorunun varsa, bunu onunla çözmelisin; panel ile ilgili bir sorun yaşamadıysan bu konuda bir şey söyleme hakkın yok’ dedi. Ben de kendisine hak verdim. Aynı şekilde, burada kimseyi haksız yere mağdur etmek istemem. Bildiğim kadarıyla Konuyu burada herkesin görebileceği şekilde düzelteyim istedim.

Geri
Üst Alt