Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

Şikayet NFSRO: Hırsızlık, Dolandırıcılık ve Veritabanı Erişiminin Elimden Alınması

Bugün seni veya başkasını müebbete mahkum edebilecek bir hakimin bile kararlarının denetlenme mekanizması vardır. Hiç kimse sorgulama ya da denetimden bağımsız değildir. Güven zaten kontrollü olduğunda anlam kazanır, bu dengeyi koruyabilmek esastır. Güven kaybı yaşandığında yapılacak öncelikli hamle şeffaf bir denetimdir. Verileri tek taraflı alıp silmek ya da bir tarafın her şeyi kendi başına yönetmeye çalışması değildir. Siz denetim yapmak veya yaptırmak yerine bu yolu seçtiğiniz için değil ortağınız aynı tastan yemek yediğiniz kardeşiniz bile size tekrar güvenmez. Gerçek dürüstlük, suçlamalara karşı öfkeyle tepki vermek yerine doğruluğunuza güvenerek sakin ve sabırlı kalıp diyalog kurup denetim talep etmektir. Eğer karşınızdaki vatandaş denetim talebinizi kabul etmiyor sizin sakinliğinizden faydalanıp sizi ezmeye çalışıyorsa burada bir iletişim değil, üstünlük kurma çabası vardır. Finalde bu çıkarıma ulaşıldığında izlenebilecek her türlü yol benim şahsi düşünceme göre haktır. Sizin anlattıklarınıza göre konuşuyorum. Bunların hiçbiri olmadan siz veritabanını alıp kaçırmışsınız, yetmemiş sunucudaki yedekleri silmişsiniz. Doğal olarak onlar kurtaran taraf siz ise çalan taraf konumunda görünüyorsunuz. Mağdur olan ve şikayet konusu açması gereken kişi bence ortağınızdı. Yazdıklarım benim şahsi görüşümdür, ikinizi de tanımam tanısam da taraf tutmam, hakkınızda hayırlısı neyse o olsun
her iki tarafında şu olgunlukta olduğunu düşünmüyorum başından beri birbirlerine olan güven problemi devam etmiş ve en sonunda patlak vermiş bu patlakta direk olarak kendisi zarar veren taraf olmak istemiş
işin trajikomik yanı ise bu durumda ben ortağı bulma çabasında iken beni de suçlamış olması

Aradaki problem net olarak çözülememiş belli ki ama burda çok açık net bir şey var aktif oyuncusu olan bir oyunu kapatıp DB sini silmek sizden önce o oyuna emek ve para veren oyunculara çok büyük bir yanlış olmuş. Zaten private piyasası çöplüğe dönmüşken her bir player çok önemliyken aranızdaki bir durum yüzünden playerların etkilenmemesi gerekirdi. Sunucu şifresini değiştirip aranızdaki sorunu çözene kadar bekleyebilirdin belki veya başka bir çözüm bulabilirdin oyunu kapatıp DB yi silmek hoş olmamış, anladığım kadarıyla oyuna çok fazla olmasa da bir miktar donate girmiş yani oyunu oynayan bir kitle de varmış. Paylaşılan postta ben bir dolandırıcılık göremedim, iki tarafı da tanımıyorum ama ortada bence bir dolandırıcılık yok aralarında anlaşamayan 2 ortak var çoğu sunucuda olduğu gibi :)

Merhabalar,

Tartışmalara müsaade ediyoruz ancak şu unutulmamalı hakaret girerse devreye süresiz uzaklaştırma cezaları uygulanır... Cezanın zinhar affı olmaz.

Ayrıca konu içerisinde aklını bilmez, karaktersiz birisi konu içerisinde adı geçen Mehmet adlı kişinin eşinin kişisel bilgileri ile foruma kayıt olmuş, bu konu altına hiç olmayacak şekilde mesajlar atmıştır.
Bu arkadaşı uyardık, aynı durumun bir benzerini daha görecek olursam hukuki süreç bizim tarafımızdan yürütülecektir. ( Emre içinde geçerli, Mehmet içinde geçerli. )

Konuyu bilmediğimiz için şuan sadece karşılıklı kanıtları ve açıklamaları takip ediyoruz.

Merhaba arkadaşlar, NFSRO'da Porsche adlı kullanıcıyı bulduk ve kendisine bu durumu sorduk. Lütfen sadece yazılanlara odaklanın, çünkü yapılan komplo burada tüm açıklığıyla ortaya çıkıyor. NFSRO'nun yaptığı iş birliği ile oluşturulan bu düzeni açıkça görebilirsiniz. Bu arkadaşın Switcher adlı ekipmanları 30.10.2024 tarihinde, benim veritabanımı kullanarak açılan oyunda fark ettim ve kendisine bazı sorular sordum. Tahmin edin, bu konuda neler söyledi! Gözlerinize inanamayacaksınız. İşte NFSRO’nun gerçek yüzü!

1730331738123.png1730331781071.png1730331748847.png1730331755714.png

konuya hakim olmayan arkadaşlar için genel bir özet geçeyim NFsro sahibi (emre) ve bu arkadaş (editör) ortak sw açıyorlar tüm maddi kısmı Emre yapıyor oyunu db bu arkadaş
oyundaki bir olaydan şüphelenip bu arkadaşa fevri davranınca buda kalkıp aktif olan oyunu kapatıp db yedeği alıp db yi silerek sunucudan çıkıyor.

hizmetini yürüttüğüm ZeoPanel adını kullandığı için açıklama gereği duydum kendisine mesajlarda söylemiştim adım geçerse açıklama yapmak zorunda kalacağım diye gerekli wp konuşmaları SS leri aşağıda ekliyorum önce NFsro ile olan konuşmayı sonrasında bu arkadaşla olan konuşmayı

Ekli dosyayı görüntüle 19934Ekli dosyayı görüntüle 19935Ekli dosyayı görüntüle 19936Ekli dosyayı görüntüle 19937
Ekli dosyayı görüntüle 19938Ekli dosyayı görüntüle 19939Ekli dosyayı görüntüle 19940

Mehmet ile olan konuşmalarımız;
Ekli dosyayı görüntüle 19941Ekli dosyayı görüntüle 19942

buda ara yapmak anlaşmalarını sağlamak için oluşturduğum ortak grup konuşması uzun olduğu için video olarak Link bırakıyorum

Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Sen şuan hangi editöre sorarsan sor 0’dan database yapmak için en az 80-100 istiyolar hemde böyle kaliteli bile yapmıyor bir çoğu. Adam 1-2 senedir uğraşmış didinmiş hazırlamış sen gelip bunu çalıyosun sonra adama benim suçum yok diyosun! Emre 50bin para harcamışsa o db fiyatı 100 bin’dir. Önce onun farkını versin

S.a arkadaşlar benim anlamadığım konu şu ben emreyide tanımam mehmetide database ve yapılan editlere ilk etapta konusulup fiyat bicildimi, zira saglam bugsuz veritabanlari zaten 70-100kdan basliyor fiyatlar böyle bir oyun editlenipte fiyat bicilmemesi cok yanlis bisey... Burda suanda dolandirilan bana gore mehmet kardesimiz... Editör adamin parasını vermemis gördüğümüz kadariyla...

Sponsorlar ile editörleri iki ayrı grup olarak düşünürsek benim editörler tarafında olduğum açıktır. Genel olarak hakları yenilen taraf editörler tarafı olur fakat bu konu özelinde bu durum biraz farklı gözüküyor.

Konunun detayları bir yana, sonucunda bir ekibin tek bir üyesi tek başına karar alarak çalışan aktif bir oyunu kapatamaz. Bu senaryoda pek haklı gözükmüyor ama haklılığı durumunda bile bunu yapamaz. Haklılığı durumunda veritabanını tamamen kendisi geliştirdiyse ve protesto etmesi son çareyse sunucuya uzak bağlantı erişimini kesip uzlaşana kadar erişim izni vermeyebilirdi. Bu süreçte oyunun aktif işleyişini riske atmamak, ortak havuzdaki bütçeden hakkından fazlasını çekmemek gibi sorumlulukları da devam ederdi.

Velhasılı;
Mevcut senaryoda konunun detaylarının ve haklı tarafın aranmasının lüzumu olmadığı kanısındayım. Ekibin editörünün, sponsorunun veya herhangi başka bir üyesinin tek başına bütün oyuncular ve ekip üyeleri adına bir karar alma hakkı yoktur. Böyle bir sonuca giden yolda haklıysa bile haksız duruma düşmüştür.

Yok arkadaş. Tüm güvencemizi, delikanlılığımızı ortaya koyuyoruz yine dolandırılmadan duramıyorsunuz. 3 kuruş için nelerden vazgeçiyorsunuz ayıp valla. Emre sabahın köründe beni de aradı, uyuyorum diyorum bişey sorayım diyor. Windows bir önce ki gün update yapmış bana ss atıyor bunu yapsam 1 gün önce saat 8'e mi döner diye. Oturdum gülüyorum.

Geçmiş olsun.

Sponsorlar ile editörleri iki ayrı grup olarak düşünürsek benim editörler tarafında olduğum açıktır. Genel olarak hakları yenilen taraf editörler tarafı olur fakat bu konu özelinde bu durum biraz farklı gözüküyor.

Konunun detayları bir yana, sonucunda bir ekibin tek bir üyesi tek başına karar alarak çalışan aktif bir oyunu kapatamaz. Bu senaryoda pek haklı gözükmüyor ama haklılığı durumunda bile bunu yapamaz. Haklılığı durumunda veritabanını tamamen kendisi geliştirdiyse ve protesto etmesi son çareyse sunucuya uzak bağlantı erişimini kesip uzlaşana kadar erişim izni vermeyebilirdi. Bu süreçte oyunun aktif işleyişini riske atmamak, ortak havuzdaki bütçeden hakkından fazlasını çekmemek gibi sorumlulukları da devam ederdi.

Velhasılı;
Mevcut senaryoda konunun detaylarının ve haklı tarafın aranmasının lüzumu olmadığı kanısındayım. Ekibin editörünün, sponsorunun veya herhangi başka bir üyesinin tek başına bütün oyuncular ve ekip üyeleri adına bir karar alma hakkı yoktur. Böyle bir sonuca giden yolda haklıysa bile haksız duruma düşmüştür.
NFsro ile mehmetin tartışması “karakter magicten item düşürdü senin arkadaşınmı” cümlesinde başlıyor, mehmet o dakika o saniye oyunu kapatmıyor. Konuşmalar gece 12-1 gibi oldu, benim hakkımda böyle düşünüyosan ortaklığa gerek yok ben dbmi alır giderim diyor peki neden 3-4 saat sonra oyunu kapatıyor? Oyun gece 3-4 civarı kapanıyor ve kapanır kapanmaz “Muhammed Turhan” denilen karaktersiz şahıs Mehmet Görüroğlu’nun annesini, babasını, karısını aramakla ve bu numaraları yaymakla tehdit ediyor. Sabah oluyor mehmet uzlaşmaya gidiyor, dbye 20bin 10bin fiyat biçiyor (asla o db 20 etmez gidip bir event bot prosedürü yazdırsa 5-10 isterler serverde yok yok herşey hazırlanmış adan z ye) kendisi bunu ödemeyi kabul ediyor ödemesi de gerekiyor. Gidip 50bin reklam verdim diyor mehmet hiçbişey vermedi diyor, adam DB’sini vermiş sana 2 hafta edit yapmış senin ağız kokunu çekmiş aldığı para 3-4bin TL bile değildir belkide gidip bir editöre aynı işi yaptırsa 10-20’den aşşağı tutmaz buda dbsiz fiyat sadece editin fiyatı. Adam gelip anlaşalım al db yi fiyat bu benim emeğimin karşılığı bu demiş orta yolu göstermiş. Burda emre ile zeo nun konuşmalarına bakarsak emre kendisinin olmayan dbyi yasadışı zeo ile çakallık ve dolanırıcılık yollarıyla ele geçirmeye çalışıyolar ve adamın emeğini çalıyolar, annesini babasını karısını arıyolar, tehdit ediyolar ve community gruplarında küfür ediyolar. Nfsro karaktersizin önünde gidenidir burdaki editörlerinde konuşmalarına göre emre geceden sabaha ne kadar insan var arayıp mehmetin üstüne salmaya çalışmış, adamın karısına açık açık “Mehmet seni iyi sikemiyorsa ben geleyim” mesajları denmiştir ve hepsi kanıtlıdır. Bunu 200+ kişinin olduğu WP grubunda Nfsro - Zeo’nun önünde söylemiştir bu iki karaktersizde sesini çıkarmayıp mehmeti kötülemeye devam etmiştir. Bu karaktersizler derhal banlanmalı ve piyasadan adları kara leke olarak silinmelidir. Kanıtlar için mehmet onay verirse hepsi paylaşılacak

NFsro ile mehmetin tartışması “karakter magicten item düşürdü senin arkadaşınmı” cümlesinde başlıyor, mehmet o dakika o saniye oyunu kapatmıyor. Konuşmalar gece 12-1 gibi oldu, benim hakkımda böyle düşünüyosan ortaklığa gerek yok ben dbmi alır giderim diyor peki neden 3-4 saat sonra oyunu kapatıyor? Oyun gece 3-4 civarı kapanıyor ve kapanır kapanmaz “Muhammed Turhan” denilen karaktersiz şahıs Mehmet Görüroğlu’nun annesini, babasını, karısını aramakla ve bu numaraları yaymakla tehdit ediyor. Sabah oluyor mehmet uzlaşmaya gidiyor, dbye 20bin 10bin fiyat biçiyor (asla o db 20 etmez gidip bir event bot prosedürü yazdırsa 5-10 isterler serverde yok yok herşey hazırlanmış adan z ye) kendisi bunu ödemeyi kabul ediyor ödemesi de gerekiyor. Gidip 50bin reklam verdim diyor mehmet hiçbişey vermedi diyor, adam DB’sini vermiş sana 2 hafta edit yapmış senin ağız kokunu çekmiş aldığı para 3-4bin TL bile değildir belkide gidip bir editöre aynı işi yaptırsa 10-20’den aşşağı tutmaz buda dbsiz fiyat sadece editin fiyatı. Adam gelip anlaşalım al db yi fiyat bu benim emeğimin karşılığı bu demiş orta yolu göstermiş. Burda emre ile zeo nun konuşmalarına bakarsak emre kendisinin olmayan dbyi yasadışı zeo ile çakallık ve dolanırıcılık yollarıyla ele geçirmeye çalışıyolar ve adamın emeğini çalıyolar, annesini babasını karısını arıyolar, tehdit ediyolar ve community gruplarında küfür ediyolar. Nfsro karaktersizin önünde gidenidir burdaki editörlerinde konuşmalarına göre emre geceden sabaha ne kadar insan var arayıp mehmetin üstüne salmaya çalışmış, adamın karısına açık açık “Mehmet seni iyi sikemiyorsa ben geleyim” mesajları denmiştir ve hepsi kanıtlıdır. Bunu 200+ kişinin olduğu WP grubunda Nfsro - Zeo’nun önünde söylemiştir bu iki karaktersizde sesini çıkarmayıp mehmeti kötülemeye devam etmiştir. Bu karaktersizler derhal banlanmalı ve piyasadan adları kara leke olarak silinmelidir. Kanıtlar için mehmet onay verirse hepsi paylaşılacak
Erişimi kesip oyunu açık tutup ortaklıktan çıkmak için o fiyatı verebilirdi.

Evet 20k para değil fakat bir projeye "ortak" sıfatıyla girenin zarar riskini kabul ettiğini de görmek gerekiyor. Dolayısıyla 2-3k anca aldım bahanesi yok.

Başlangıçta da sponsorun maliyet olarak sadece yatırdığı parayı görmesinin karşısında durmalıydı. Emek de bir maliyettir ve gelir başladığı an para ortaklara paylaştırılır.

Başta yapılan anlaşma hatalarını telafi etmek için bu yolun izlenmesinin bahanesi olamaz. Bana göre editör haklıysa bile haksız duruma düşmüştür. Ortada bir anlaşma da varsa haklı da olamaz ne yazık ki. Ayrıca halen kendisi için söylenen iddialara değinmedim. Onların doğruluk ihtimalinin dışında bile haksız durumda şu anda.

Geri
Üst Alt