Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Paylaşım Sieger ile Tüm Slotlarınızı Homojen Mob Slot'una Çevirin!

Güzel ve yeni başlayan arkadaşlar için harika bir çalışma olmuş ellerinize sağlık

eline saglık
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

Homojen Mob nedir ?​

eline saglık
Üst üste post gönderildiği için tek mesajda birleştirildi:

Homojen Mob nedir ?​

Mob slotlarını, orjinal sistemde olduğu şekilde dağınık değil, belirli bir yarıçap içerisinde doğup dolanıyorlar.
Bildiğin üzere, tüm mob spawnlarının bir region ve x,y,z değeri var. Biz bu değerleri sabit kılıp yarı çapını değiştiriyoruz ve doğma süresine müdahale ediyoruz. Bu şekilde slotlar sürekli dağınık ve geniş bir alanda olmamakla birlikte, dar bir alanda ufak yarı çapları içerisinde geziniyor, doğuyor.
Bulunduğu diğer tüm regionların da da slot genişlemesi oluşuyor ve slot konusunda hiç bir şekilde sorun yaşanmıyor.
Bunun adı Homojen Mob Slotu olarak geçiyor.
Kısacası, Homojen bir matematik terimi olarak biliniyor. Yani "aynı derece de olan" anlamı var.
Bizde bunu bu şekilde oyuna uyarlıyoruz ve slot, mob konusunu tamamen ortadan kaldırıyoruz.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Merhabalar, uzun süredir herhangi bir paylaşım yapmıyordum.
Bir arkadaşımız bu konuda sıkıntı yaşamış ve Hakan (@EfsaneSro )'da kendisine yardımcı olmuş.
Kendisinin konu altında paylaştığı kod içeriğinde eksiklikler ve bir takım düzensizlikler vardı.

Kodu düzenledim, hiç bilmeyen birinin yapacağı şekile getirdim ve sizlerle paylaşıyorum.

İlk olarak kod paylaşımı için @EfsaneSro 'ya teşekkürlerinizi iletin.

*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***

Kod içerisinde hiç bir şekilde Cave'ler dahil edilmemiştir.
Cave'ler iç yapılarının darlığı ve şekilleri gereği homojen mob slotlarına pek uygun kısımlar değiller.

Farklı bir paylaşımda görüşürüz, öptüm.​
teşekkürler

Geri
Üst Alt