Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Çözüldü Prosedür Hk

komikman

Elite
Türk Lirası
0.00₺
Merhaba Arkadaşlar ,

Yeterli Prosedür bilgisine sahip olmadığım için bi konuda yardıma ihtiyacım var..

_Rank_JobRank adında bir tablom var CharID ve TotalExpCount kolonlarını içeriyor.
_Buff adında bir tablom var CharID ve BuffSkillID kolonlarını içeriyor

1) Yapmak istediğim şey _Rank_JobRank tablosundaki en yüksek değere sahip TotalExpCount değerine sahip CharID yi _Buff Tablosundaki CharID kısmına işlemek ve BuffSkillID sinede 33333 değerini vermek ..

2 ) Ve eğer _Buff tablosunda BuffSkillID kolonunda 33333 değeri zaten varsa, _Rank_JobRank taki en yüksek değere sahip TotalExpCount a ait CharID yi bu tabloda güncellemek.

Bilgi ve birikimli arkadaşlara şimdiden Teşekkür ediyorum ..

Merhaba,
1. Soruna Cevabım : INSERT INTO _Buff (CharID, BuffSkillID) SELECT r.CharID, 33333 FROM _Rank_JobRank r WHERE r.TotalExpCount = (SELECT MAX(TotalExpCount) FROM _Rank_JobRank); şeklinde bir kod kullanarak bu sorunu çözebilirsin.

2.Soruna Cevabım : UPDATE _Buff b JOIN _Rank_JobRank r ON b.CharID = r.CharID SET b.CharID = r.CharID WHERE b.BuffSkillID = 33333 AND r.TotalExpCount = (SELECT MAX(TotalExpCount) FROM _Rank_JobRank); şeklindeki bir kod kullanarak _Rank_JobRank tablosundaki en yüksek değere sahip TotalExpCount a ait CharID yi bu tabloda güncelleyebilirsin.

herhangi bir konu da sorun olduğunda sormaya çekinme lütfen.iyi forumlar.

Merhaba,
1. Soruna Cevabım : INSERT INTO _Buff (CharID, BuffSkillID) SELECT r.CharID, 33333 FROM _Rank_JobRank r WHERE r.TotalExpCount = (SELECT MAX(TotalExpCount) FROM _Rank_JobRank); şeklinde bir kod kullanarak bu sorunu çözebilirsin.

2.Soruna Cevabım : UPDATE _Buff b JOIN _Rank_JobRank r ON b.CharID = r.CharID SET b.CharID = r.CharID WHERE b.BuffSkillID = 33333 AND r.TotalExpCount = (SELECT MAX(TotalExpCount) FROM _Rank_JobRank); şeklindeki bir kod kullanarak _Rank_JobRank tablosundaki en yüksek değere sahip TotalExpCount a ait CharID yi bu tabloda güncelleyebilirsin.

herhangi bir konu da sorun olduğunda sormaya çekinme lütfen.iyi forumlar.
1. kısım kusursuz fakat
2. kısımla alakalı bir sorun var sanırım. Altı çizili kısımlar Çözmeye çalışıyorum şuan yardımın için teşekkürler <3

UPDATE _Buff b JOIN _Rank_JobRank r ON b.CharID = r.CharID SET b.CharID = r.CharID WHERE b.BuffSkillID = 33333 AND r.TotalExpCount = (SELECT MAX(TotalExpCount) FROM _Rank_JobRank)

Rica ederim. Eğer prosedür yazma konusunda bilgin az ise bazı terimleri anlamaman normal ama yavaş yavaş oturacaktır diye düşünüyorum. Keyifli çalışmalar.

Konu Çözüme kavuşmuştur ... MAX(TotalExpCount) mantığını anlayarak 2. cevabı kendime göre düzenleyip sorunu çözdüm .. Saygılarımla

Merhaba Arkadaşlar ,

Yeterli Prosedür bilgisine sahip olmadığım için bi konuda yardıma ihtiyacım var..

_Rank_JobRank adında bir tablom var CharID ve TotalExpCount kolonlarını içeriyor.
_Buff adında bir tablom var CharID ve BuffSkillID kolonlarını içeriyor

1) Yapmak istediğim şey _Rank_JobRank tablosundaki en yüksek değere sahip TotalExpCount değerine sahip CharID yi _Buff Tablosundaki CharID kısmına işlemek ve BuffSkillID sinede 33333 değerini vermek ..

2 ) Ve eğer _Buff tablosunda BuffSkillID kolonunda 33333 değeri zaten varsa, _Rank_JobRank taki en yüksek değere sahip TotalExpCount a ait CharID yi bu tabloda güncellemek.

Bilgi ve birikimli arkadaşlara şimdiden Teşekkür ediyorum ..

1695891227302.png

bu tür konuları ChatGPT ye açıklayıcı bir şekilde sorduğunda sana sunduğu öneriler çok işine yarayacaktır. ben çok fazla kullanıyorum işime yarıyor gerçekten

Geri
Üst Alt