Bence çok da tuhaf değil. 2015 yılında falan ben bunları ifşa eden konular yayınlamıştım diğer forumlarda. Bütün sattıkları guardların ödemeleri gelmediği için hepsini iptal etmiştim. Dolayısıyla müşterileri de çok sayıda konular yayınlamışlardı diğer forumlarda. Konular zamanla arşivlere taşınıyor ve bunlar kendilerini unutturuyorlar. Rumuzunu bile değiştirmiş sessiz sedasız takılıyormuş. Benim haberim bile yoktu onun buralarda olduğundan.
Bu tür insanlara prim vermeyin. Bizim editörlerin 1000 lira dediği işlere sağda solda 250 lira diyen insanlara yönelirken şöyle düşünmelisiniz;
" Bu iş aşağı yukarı 5 gün sürer. Yani aşağı yukarı 40 iş saati. Garsonluğun bile saatlik ücreti 11 lirayken bu editör neden saatlik 6-7 liraya çalışsın? "
Sektörde sadece bu işle geçinen insanlar var. Bu işin düzenli bir geliri olmadığı için saatlik 30 liranın altında iş kabul etmek gibi bir lüksü olmuyor insanların. Kaldı ki bu işte uzmanlaşana kadar geçen self learning sürecinde hiç bir kazançları olmadığını da unutmayın. 30 lira olabilecek en dip ücret. Abuk subuk işletme vergilerine yılda en az %39 gidiyor zaten. Kalan 18 liradan daha kendi 4B sigorta primini biriktirmesi gerekiyor.
İşini hakkıyla yapanlar bile karın tokluğuna çalışırken bu tip insanlara para yedirmeyin gözünüzü seveyim.