Merhaba, Hoşgeldin!

VSRO.org, Silkroad Online, Knight Online, Metin2 ve diğer çevrimiçi oyunlar için öncü bir yardım ve geliştirme platformudur. Misyonumuz, bilgi ve deneyim sahibi bireyleri, bilgiye ihtiyaç duyanlarla bir araya getirerek, zengin bir etkileşim ortamı yaratmak ve farklı bakış açılarını birleştirmektir. Topluluğumuzda güçlü bir işbirliği ve öğrenme kültürü oluşturarak, herkesin değerli katkılarda bulunmasını sağlıyoruz.

vSRO Çözüldü Kendi serverimde sürekli dc alıyorum. Nedeni Nedir ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Poyraz09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşın oyun sorunu giderildi yapılandırma ayarları sıfırdan yapıldı
gerekli dosyalar yenilendi
kullandıgı db sorunlu güzel bir db ayarlanınca baska sorunu kalmayacak

Oyla 0
Sorun 1 : Local'den Launcherle Giriş yaparken hata veriyor

Çözüm 1 : EdxLoader ile Multiclient'i işaretleyerek girerseniz sorun ortadan kalkar

Sorun 2 : GlobalManager'in hiç açılmaması nasıl düzeltilir?

Çözüm 2 : GlobalManager ve bütün exe'lere DEP Kapatma uygulanmalıdır.

Sorun 3 : Launcher çalışmayı durdurdu hatası nasıl düzeltilir.

Çözüm 3 : DEP Kapatmayı aynı şekilde launcher'ede uyguluyoruz.

Sorun 4 : Peki DEP Kapatma Nasıl Yapılır?

Çözüm 4 : Sizler için videolu anlattım. İzleyerek öğrenebilirsiniz. Video spoiler içindedir.

Gizlenmiş içeriği görüntülemek için tıklayın

Sorun 5 : Gameserver C++ hatası veriyor nasıl düzeltirim?

Çözüm 5 : Gameserver C++ hatası genellikle fazla map açınca kaynaklanır. Maplerin bazılarını kapatın. Ayrıca Microsoft C++ Runtime'ları kurmayı unutmayın.

Sorun 6 : Shard Manager Billing is dead veya Billingserver is dead yazıp kapanıyor nasıl düzeltilir?

Çözüm 6 : IIS dosyaları içerisindeki DbConnect'i ayarlayın. Eğer ayarlı olduğu halde hata veriyorsa yine IIS'i En baştan restart edip Start yapın. Eğer yine olmazsa IIS'i windows özelliklerini aç kapat ile kaldırıp tekrardan kurun.

Sorun 7 : NPC'ye item ekledim Gameserver hiçbirşey demeden açılıp yüklenmeden kapanıyor.

Çözüm 7 : Eğer böyle bir durum varsa ID çakışması vardır veya yanlış eklemişsinizdir iyice kontrol edin.

Sorun 8 : Filesler çok geç açılıyor nasıl çözülür.

Çözüm 8 : SQL'yi baştan kurup SQLEXPRESS adıyla kurun. Yani KARA Olmasın. KARA/SQLEXPRESS olsun.

Sorun 9 : Gameserver'daki Failed to initilaze map hatası nasıl düzeltilir?

Çözüm 9 : Ksro veya İsro Data.pk'sini çıkartıyoruz ve Vsro Files içindeki Data klasörüyle değiştiriyoruz.

Sorun 10 : Sro_client direk açılıp kapanıyor neden olur?

Çözüm 10 : ID çakışmasından , Yanlış item eklenmesinden dolayı olan bir sorundur. ID'leri tek tek kontrol edin.

Sorun 11 : Gameserver'da register gold price veya silk price hatası nasıl düzeltilir?

Çözüm 11 : Bu hata aslında önemsiz bir hata fkat çözümü çok basit. RefObjCommon'dan o hata verdiği itemi bulup silk price yazanların CashItem kısmını 0 Price gold yazanlarıda 1 yapıyoruz. Aynı işlemi Media'danda yapmak zorundayız.

Sorun 12 : Yeni Reverse yerleri ekledim fakat ışınlanamıyorum.

Çözüm 12 : Muhtemelen yanlış eklenmiştir. Database'yi iyice kontrol ediyoruz.

Sorun 13 : Sox rateleri yükseltmeme rağmen sox düşmüyor nedendir?

Çözüm 13 : Sox rateleri yükseltme kodu çalışıyor aslında. 25 katı yaptığımız zaman 2,3 saatte bir sox item çıkar.

Sorun 14 : Rateler nasıl yükseltilir ?

Çözüm 14 : Server.cfg'de Gameserver bilgilerinin altında EXPRATIO felan yazıyor zaten basit. oraya 50000 yazarsanız 50x olur 5000 yaparsanız 5x olur.

Sorun 15 : Charımı GM Yaptım Request for information'da takılıyor oyuna girmiyor? Nasıl çözebilirim ?

Çözüm 15 : PrivilegedIP'nizi girmemişsiniz. SRO_VT_ACCOUNT içerisindeki privilegedip tablosuna ip'mizi 2 kere giriyoruz. Mesela 5.11.11.24 ip şu şekilde giriyoruz.
ilk 4 e 5-11-11-24 diğer 4 ede aynı şekilde yazıyoruz.

Sorun 16 : Oyuna giriyorum 5 6 saniye sonra DC veriyor. Nasıl düzeltilir.

Çözüm 16 : inetpub klasöründeki DbConnect'i kendimize göre düzenliyoruz.

Sorun 17 : Oyuna girdikten 5-6 dakika sonra oyundan atıyor.

Çözüm 17 : Xtrapsız Agentserver kullanın. Sorununuz düzelecektir.

Sorun 18 : Rateleri yükselttiğim halde yükselmiyor nedendir?

Çözüm 18 : SrPatcher 1.0.6 kullanarak Gameserver'i Fix rate diyip fixliyoruz.

Sorun 19 : SMC'ye giremiyorum cannot smart net hatası çıkıyor. Nasıl düzeltirim.

Çözüm 19 : ServiceManager.cfg'yi düzenleyip ip'mizi yazıyoruz.

Sorun 20 : Cert ini'lerini düzeltmeme rağmen globalmanager açılmıyor.

Çözüm 20 : Cert düzelttikden sonra compile.bat dosyasını çalıştırmayı unutmuyoruz.

Sorun 21 : Cert çalışmayı durdurdu hatası veriyor nasıl düzeltilir ?

Çözüm 21 : Cert ini'lerini düzeltiyoruz ve compile.bat çalıştırıyoruz.

Sorun 22 : Globalmanager Cannot db failed hatası veriyor db'ye bağlanamıyor.

Çözüm 22 : Muhtemelen ini ve ODBC'de hata var. İyice kontrol ediyoruz.

Sorun 23 : Files'ler çok geç açılıyor nasıl çözülür?

Çözüm 23 : SQL'e girişte /SQLEXPRESS yazmazsa genellikle bu sorun çıkıyor. Çözümü SQL'yi yeniden SQLEXPRESS şeklinde kurmaktır.
hocam sağolun yıllar sonrasına tutulmuş bir ışıksınız :D

Oyla 0
Geri
Üst Alt